Πέμπτη 29/7/2021

Διχασμένοι οι Λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν να ανοίξουν τα σχολεία και στις «κόκκινες» περιοχές

Δεν συμφώνησαν όλα τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων

Μετά το χάος που επικράτησε από το πρωί της Τετάρτης, δόθηκε πράσινο φως για το άνοιγμα των σχολείων και στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας.

Μετά τις δηλώσεις της κ. αναπλ. κυβερνητικού εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη που έβαλαν φωτιά για ενδεχόμενη αναβολή της απόφασης για άνοιγμα των σχολείων, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ανακοίνωσε επίσημα ότι Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11/1.

Με την ίδια ημερομηνία, γίνεται έναρξη των μαθημάτων τηλεκπαίδευσης σε γυμνάσια και λύκεια. 

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, δόθηκε εισήγηση να ανοίξουν τα σχολεία και στις υγειονομικά επιβαρυμένες περιοχές, όμως οι η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη. Όπως έγινε γνωστό, αρκετοί λοιμωξιολόγοι διαφώνησαν με την απόφαση, ένας από τους οποίους ήταν και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Όχι από Εξαδάκτυλο

Αρνητικός στην απόφαση να ανοίξουν τα καταστήματα και τα σχολεία ήταν και ο και πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, προειδοποιώντας για το τρίτο κύμα της πανδημίας: «Έγινε συζήτηση, η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, ανήκω σε όσους μειοψήφησαν. Δεν συζητήσαμε το άνοιγμα των καταστημάτων. Δεν είχε συζητηθεί και η ορθή απόφαση της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των μέτρων. Όλα μαζί δεν γίνονται. Θα βρεθούμε μπροστά σε κάποια διλήμματα. Δεν είναι εφικτό να είναι ανοιχτά και τα σχολεία και τα καταστήματα και, παραδείγματος χάρη, οι ναοί, όταν βλέπουμε το τρένο να έρχεται πάνω μας» δήλωσε νωρίτερα.

Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στη Σητεία

Οι μαθητές της Σητείας ωστόσο, παρά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας δεν θα επιστρέψουν στα θρανία τους αφού αποφασίστηκε μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η αναστολή λειτουργίας τους.

Υπνεθυμίζεται ότι στις «κόκκινες περιοχές» βρίσκονται οι εξής: Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, οι δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου, η Νέδα, Αγιοχωρίου και Ήπιο του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης, ο δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας στην Κοινότητα Σπερχειάδας, ο Δήμο Μακρακώμης, της ΠΕ Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης , η Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου της ΠΕ Φλώρινας και η Κάλυμνος.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ