Έρχονται 609 προσλήψεις και 300 νέα οχήματα για περαιτέρω ενίσχυση των συγκοινωνιών

Ανάταξη, ενίσχυση και ανανέωση του στόλου τα 3 βήματα της στρατηγικής του υπουργείου για τις αστικές συγκοινωνίες

Must Read

Γύρω στα 1.280 λεωφορεία κυκλοφορούν καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας, ενώ έχουν προστεθεί 1.100 δρομολόγια την ημέρα, είπε την Παρασκευή ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο κ. Καραμανλής υποστήριξε πως μέσα στον Ιανουάριο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των 609 προσλήψεων και θα έρθουν και τα πρώτα νέα οχήματα με leasing, τα οποία θα προστεθούν στις γραμμές όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα. Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, πριν από 18 μήνες κυκλοφορούσαν στην Αθήνα μόλις 850 λεωφορεία και από τον Νοέμβριο έχουν προστεθεί στον στόλο πάνω από 250 λεωφορεία και μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα προστεθούν άλλα 300.

Σημείωσε δε ότι στη Θεσσαλονίκη από 230 λεωφορεία, σήμερα κυκλοφορούν περισσότερα από 400. Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι έπειτα από 10 χρόνια θα γίνουν για πρώτη φορά προσλήψεις και τόνισε ότι τα τρία βήματα της στρατηγικής του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις αστικές συγκοινωνίες είναι ανάταξη, ενίσχυση και ανανέωση του στόλου.

Για τη συνεργασία με τα ΚΤΕΛ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι «σεβόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, αλλά εκεί που χρειάζεται συνεργαζόμαστε με τον ιδιωτικό τομέα» και πρόσθεσε: «Η εκμίσθωση λεωφορείων, που έγινε σε χρόνο ρεκόρ, είναι επίσης κάτι πρωτοποριακό για το Ελληνικό Δημόσιο, διότι στην ουσία σημαίνει ότι ρίχνουμε το κόστος».

Ξεκινούν τα έργα στη γραμμή 4 του μετρό

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε, επίσης, στο «ξεμπλοκάρισμα» της γραμμής 4 του μετρό, του μεγαλύτερου δημόσιου έργου των τελευταίων ετών, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, το οποίο, όπως είπε, θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021. «Το 2021 θα δούμε κι άλλα εμβληματικά έργα. Το 2021 είναι η χρονιά των μεγάλων έργων. Τα έργα υποδομής θα βρίσκονται πραγματικά στην πρώτη γραμμή» πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στο ΠάτραΠύργος, στον Ε65, που θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, στα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και στα σιδηροδρομικά έργα της επόμενης δεκαετίας, με στόχο την ανάταξη των σιδηροδρόμων και τη σύνδεση με τα λιμάνια, ώστε η Ελλάδα να γίνει κόμβος της ευρύτερης περιοχής, καθώς και σε παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια σε 7.000 σημεία του οδικού δικτύου. Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε, επίσης, στη διαλειτουργικότητα των διοδίων και στην έναρξη της χιλιομετρικής χρέωσης στην Ολυμπία Οδό.

*φωτό αρχείο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταγγελία για εργασιακό bullying: «Την απείλησαν και την ανάγκασαν να παραιτηθεί επειδή έβγαινε στη σύνταξη»

Μία σοβαρότατη καταγγελία που αφορά σε εργασιακό εκφοβισμό, έρχεται στο «φως», με πρωταγωνίστρια μία 60χρονη, που απασχολείτο σε ιδιωτική...

More Articles Like This