H Ματίνα Παγώνη προειδοποιεί ότι δεν αντέχει τρίτο κύμα το ΕΣΥ

Αύξηση κρουσμάτων δείχνουν τα λύματα στην Αττική.

Must Read

Έντονα προβληματισμένοι είναι οι ειδικοί καθώς, όπως ανέφερε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης στον ΣΚΑΪ, την περίοδο των εορτών παρατηρήθηκε από τους επιστήμονες αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής ενώ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, δεν έκρυψε την ανησυχία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αφού όπως τόνισε, εν μπορεί να αντέξει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

Ο κ. Θωμαΐδης υπογράμμισε ότι πάνω από 50% των κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικοί, γι’ αυτόν τον λόγο μπορεί να μην φαίνεται η μεγάλη διασπορά στα τεστ του ΕΟΔΥ, η διασπορά όμως δεν θα αργήσει να φανεί, καθώς θα εμφανιστεί σε κάποιες ημέρες ή εβδομάδες.

Από την άλλη μεριά, η κα. Παγώνη έκανε λόγο για τρίτο κύμα κορωνοϊού το οποίο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα εμφανιστεί περίπου τον Φεβρουάριο, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι τα κρούσματα θα κινηθούν χαμηλά και δεν θα γίνει το ίδιο με Ιταλία και Ισπανία.

Όσον αφορά την εκτίμηση του κ. Σύψα σχετικά με τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο, γεγονός το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε δυο επιπλέον εβδομάδες lockdown είπε «μακάρι να είναι δύο και να μην είναι περισσότερες».

Επίσης επεσήμανε πως πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ καθώς, το ιικό φορτίο, στην Αττική τουλάχιστον, παραμένει υψηλό και τα πράγματα είναι δύσκολα. Αναφέρθηκε επίσης και στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία αλλά και στους νοσηλευτές οι οποίοι έχουν αναλάβει επιπλέον και το μεγάλο έργο των εμβολιασμών, τονίζοντας πως η κατάσταση στο ΕΣΥ θα είναι δύσκολη σε περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα.

Η κα. Παγώνη αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του κ. Δερμιτζάκη, πως είτε θα πρέπει να γίνει σκληρό lockdown 3ων εβδομάδων είτε να ακολουθηθεί άλλη στρατηγική με άνοιγμα δραστηριοτήτων, λέγοντας πως «εμείς ακούμε τη δική μας επιτροπή».

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, είπε πως γίνονται με αργούς ρυθμούς, ενώ θα έπρεπε να αυξηθούν στο διπλάσιο και πως η διαδικασία είναι σύνθετη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This