Διαδικτυακές εκπτώσεις από σήμερα – Κραυγή αγωνίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ενδεχόμενο λουκέτο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Το «μπάχαλο» που επικρατεί στις ταχυμεταφορές.

Must Read

Η περίοδος των εκπτώσεων ξεκινάει από σήμερα, και ενώ «τον καλό παλιό καιρό» ο κόσμος θα είχε ξαμοληθεί στους δρόμους για να κάνει τις αγορές του σε καλύτερες τιμές, τώρα οι αγορές θα γίνονται μόνο διαδικτυακά, γεγονός το οποίο προκαλεί αντιδράσεις στους εμπόρους που δεν διαθέτουν e-shop.

Λόγω του αυστηρού lockdown το λιανεμπόριο είναι κλειστό και η δυνατότητα του click away δεν θα εφαρμοστεί μέχρι τις 18 Ιανουαρίου τουλάχιστον.

Αναφορικά με την μετακίνηση της ημερομηνίας για τις χειμερινές εκπτώσεις, παράγοντες της αγοράς λένε πως δεν υπάρχει νόημα να γίνει κάτι τέτοιο. Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε χαρακτηριστικά  πως «το να πάνε τον Μάιο οι χειμερινές εκπτώσεις δεν έχει κανένα νόημα. Αυτό το δίμηνο είναι πάρα πολύ κρίσιμο γιατί κάποιοι έχουν στοκ εμπορεύματα. Δεν υπήρχε καμία κανονική περίοδος για να πουληθούν στην ώρα τους».

O Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας με ανακοίνωσή του επισήμανε: «Είναι άξιο περιέργειας, γιατί προκρίνεται η επαναλειτουργία των σχολείων σε σχέση με την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου, το οποίο βρίσκεται για 8η εβδομάδα κλειστό και υπό καθεστώς οικονομικής ασφυξίας».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιάς τονίζει: «Είναι αδύνατο να πορευτεί η αγορά με λύσεις ακορντεόν. Η περίοδος των εκπτώσεων αποτελεί τελευταία σανίδα σωτηρίας».

Οι παράγοντες της αγοράς επίσης κάνουν λόγο για τον κίνδυνο να χαθεί ένα μεγάλο μέρος του τζίρου, αφού σύμφωνα με άλλες χρονιές χάθηκε τζίρος άνω των 2 δισ. την περίοδο των εορτών, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο. Ας μη ξεχνάμε πως επικρατεί ένα «μπάχαλο» στις ταχυμεταφορές, με αποτέλεσμα ο κόσμος από τη δυσαρέσκειά τους να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές αν θα αγοράσει μέσω e-shop.

Δυστυχώς υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κλείσουν, αφού μέσα στο επόμενο 2μηνο θα πρέπει και να έχουν ξεπουλήσει το εμπόρευμά τους, το οποίο αν δεν γίνει δεν θα μπορέσουν να προμηθευτούν ανοιξιάτικο εμπόρευμα, αλλά και να καταφέρουν να πληρώσουν τους προμηθευτές τους, για τις χειμερινές τους προμήθειες, γεγονός που το καθιστά αδύνατο, από τη στιγμή που είναι κλειστά τα μαγαζιά τους.

Ένας από τους κλάδους που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία είναι αυτός του εμπορίου. Οι παράγοντες του εμπορίου δείχνουν κατανόηση αναφορικά με την κατάσταση της πανδημίας, αλλά λόγω της οικονομικής δυσκολίας τους το μόνο που ζητάνε είναι να λειτουργήσει το click away, αφού όπως σημειώνουν, «οι ίδιοι οι επιστήμονες θεωρούν ότι δεν επιβαρύνει την όλη κατάσταση»

«Δύο εβδομάδες πριν οι υπεύθυνοι δήλωναν πως η επιτυχία του click away συνίσταται στο ότι δεν προκάλεσε αύξηση των κρουσμάτων, αλλά σήμερα δεν επιτρέπουν ούτε καν αυτή τη λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, τονίζοντας πως τα πράγματα για τον εμπορικό κόσμο είναι δύσκολα.

«Πρέπει όλοι οι αρμόδιοι να καταλάβουν ότι πίσω από τα κατεβασμένα ρολά των εμπορικών καταστημάτων εκτυλίσσονται πλέον σοβαρά επιχειρηματικά και οικογενειακά δράματα που θα φανούν τους αμέσως επόμενους μήνες. Η απαξίωση των εμπορευμάτων και των ίδιων των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, η πλήρης απορρύθμιση της αγοραστικής κίνησης και των καταναλωτικών συνηθειών και η συσσώρευση τεράστιων οφειλών, οδηγούν σε εργαλειοποίηση της πανδημίας και σε βίαιη αναδιάρθρωση της αγοράς προς όφελος των ισχυρών πολυεθνικών και των εγχώριων αλυσίδων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This