Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Ένωση Γιατρών Καβάλας κατά Κοντοζαμάνη: «Συλλογιστική νηπιαγωγείου και εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης»

«Τα ελλιπέστατα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση ήταν κατά κόρον επικοινωνιακά»

Για «εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης», μιλούν οι γιατροί της Καβάλας, με επίσημη ανακοίνωσή τους και καταφέρονται κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη.

Η Ένωση Γιατρών Καβάλας, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της:

«Ενεούς και κεχηνότες, μας άφησε η απάντηση του υφυπουργού υγείας σε ερώτηση που του απευθύνθηκε στην προχθεσινή ενημέρωση. Μετά την τοποθέτηση του Υπουργού Επικράτειας κ. Γεραπετριτη, πως για τον αυξημένο αριθμό θνησιμότητας φταίνε οι ίδιες οι ΜΕΘ, την σκυτάλη την παίρνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ο ίδιος ουσιαστικά αποδίδει τις ευθύνες για το 80% των θανάτων από Covid-19,που έχουν καταγραφεί εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, στους θεράποντες γιατρούς και όχι στις ελλείψεις σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης επιλέγει με μια συλλογιστική νηπιαγωγείου να μας πείσει ότι δεν φταίει η πολιτική που ακολουθείται για τη διαχείριση της πανδημίας, πως καμία ευθύνη δε φέρουν για τους θανάτους που έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τελευταία τα ελλιπέστατα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, που ήταν κατά κόρον επικοινωνιακά, και με μόνο στόχο τη διατήρηση των κερδών των μεγαλο-επιχειρήσεων (του Τουρισμού, της ιδιωτικής περίθαλψης, της εργοδοσίας κοκ). Πως είναι λογικό να δίνουν πολυδάπανα νούμερα σε κανάλια, αστυνομία, στρατιωτικούς εξοπλισμούς, την ίδια στιγμή που μειώνουν τον προϋπολογισμό για την υγεία κατά 500 εκ.;

Οι υγειονομικοί παλεύουν καθημερινά δίνοντας μια μάχη άνιση με ένα ισοπεδωμένο σύστημα υγείας, έχοντας ελάχιστα μέσα για να καταφέρουν να ανταποκριθούν στο ιδιαίτερα δύσκολο δεύτερο κύμα πανδημίας του προηγούμενου διαστήματος, και συνεχίζουν. Ταυτόχρονα εισπράττουν με κάθε πιθανό τρόπο, καθημερινά, την απαξίωση του Υπουργείου. Η κυβέρνηση δεν διστάζει να μεταφέρει τις εγκληματικές της ευθύνες στους ανθρώπους που είναι εδώ και μήνες στην πρώτη γραμμή με απλήρωτες εφημερίες, χωρίς εξοπλισμό και που κρατάνε με κίνδυνο της ζωής τους στις πλάτες τους, όλη την χώρα. Αντί επιλόγου, ένα μόνο: “Αιδώς Αργείοι”!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ