Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021

«Βροχή» τα παράπονα των ηλικιωμένων από το αλαλούμ για τα εμβόλια

Είναι δυνατό να ταλαιπωρούνται χιλιόμετρα μακριά;

Άρχισε το αλαλούμ των εμβολίων. Από το πρωί χθες «έπεσε» η άυλη συνταγογράφηση από τον όγκο των πολιτών που τη χρησιμοποιούσαν για το εμβόλιο, πολίτες κάτω των 40 ετών πήραν sms για εμβολιασμό, ενώ υπήρξαν καταγγελίες ότι ηλικιωμένοι κάτοικοι χωριών καλούνταν να κάνουν το εμβόλιο σε νοσοκομεία χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους.

Χιλιόμετρα μακριά

«Δέχτηκα από το πρωί πολλά τηλέφωνα από ηλικιωμένους συμπολίτες μας που μου ανέφεραν ότι καλούνται, αντί των κοντινών Κέντρων Υγείας της περιοχής τους, να μεταβούν στα νοσοκομεία της Λακωνίας για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού και ήταν αναγκασμένοι να μετακινηθούν πολλά χιλιόμετρα μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους. Γεγονός παράλογο, κατά την άποψή μου» δήλωσε στην Espresso ο βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. Θανάσης Δαβάκης.

Ο ίδιος ύστερα από αυτές τις καταγγελίες των ηλικιωμένων πήρε στο τηλέφωνο τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, που υποσχέθηκε να συμπεριληφθούν και τα Κέντρα Υγείας στο σχετικό ηλεκτρονικό σύστημα.

Sms σε νεαρούς που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα

Αναρωτιέται κανείς: Δεν είναι αυτονόητο ότι τα Κέντρα Υγείας θα πρέπει να διευκολύνουν τους ανθρώπους στον εμβολιασμό; Είναι δυνατό μεγάλοι άνθρωποι να ξεσπιτώνονται και να ταλαιπωρούνται χιλιόμετρα μακριά, για να στηθούν σε ουρές νοσοκομείων;

Επίσης πώς είναι δυνατό να στέλνονται sms σε νεαρούς που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της πρώτης φάσης; Ηρθαν πολλές τέτοιες καταγγελίες στη στήλη, ανθρώπων που χτύπησε το κινητό τους και ξάφνου είδαν μήνυμα για εμβόλιο!

Ίσως θα πρέπει να συντονιστεί καλύτερα η επιχείρηση εμβολιασμού του γενικού κοινού. Δεν φτάνει που πείστηκαν να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, θα ταλαιπωρηθούν κιόλας για το αυτονόητο;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ