Νέου τύπου «Εξοικονομώ» την άνοιξη: Κίνητρα και για νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος

Τα προγράμματα αυτά είναι τόσο δημοφιλή που διαθέσιμοι πόροι ύψους 8 δισ. ευρώ δύσκολα επαρκούν για όλους

Must Read

Διαφορετική αρχιτεκτονική σε σχέση με το τρέχον που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες ενδέχεται να έχει το νέο «Εξοικονομώ», το οποίο αναμένεται να προκηρυχθεί στο τέλος της άνοιξης.

Αυτό ανέφερε η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, εξηγώντας πως τα προγράμματα αυτά είναι τόσο δημοφιλή, ώστε, παρά τον πολλαπλασιασμό των διαθέσιμων πόρων (συνολικά προβλέπονται επενδύσεις ύψους 8 δισ. ευρώ έως το 2030), να μην επαρκούν για όλους.

Μεταξύ άλλων εξετάζονται η προκήρυξη δράσης αποκλειστικά για τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος, η παροχή κινήτρων σε επιχειρήσεις για επενδύσεις στην ενεργειακή εξοικονόμηση, η αναθεώρηση του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ), ενώ γίνονται κινήσεις απεμπλοκής του προγράμματος «Ηλέκτρα», προκειμένου να περάσει από φέτος στο στάδιο της υλοποίησης.

Δημιουργία Ταμείου Εξοικονόμησης

Όπως σημείωσε η κυρία Σδούκου, κατά τη διάρκεια συνεδρίου του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, εξετάζεται, επίσης, η δημιουργία Ταμείου Εξοικονόμησης, στο πρότυπο της πρακτικής που ακολουθούν πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών μίλησε και στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, επισημαίνοντας πως το 2021 θα είναι η χρονιά που θα αρχίσει να υλοποιείται τo masterplan για τη μετάβαση στη μετά-λιγνιτική εποχή. Εντός του έτους, όπως είπε, θα ακολουθήσει το κλείσιμο τριών ακόμα λιγνιτικών μονάδων (Καρδιά 3 και 4 και Μεγαλόπολη 3) της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This