Ο Ν. Σύψας προειδοποιεί: Αναμένεται απότομη αύξηση κρουσμάτων

«Κρατάμε την ανάσα μας να δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες»

Must Read

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, σχετικά με την ενδεχόμενη απότομη αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ειδικά στην Αττική.

Ο ίδιος μιλώντας σήμερα στο OPEN αναφέρθηκε στην τάση που υπάρχει να αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ παράλληλα υπάρχει τάση μείωσης της μέσης ηλικίας των νοσηλευομένων. «Κρατάμε την ανάσα μας να δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σύψας.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων την περίοδο μάλιστα που αναμένεται επιδημιολογική έκρηξη κρουσμάτων, ο κ. Σύψας σημείωσε πως ζούμε σε εποχές μεγάλης αστάθειας, όπου τα δεδομένα αλλάζουν ανά ημέρα, οπότε σε κάθε περίπτωση παίρνεται ένα ρίσκο.

Ωστόσο, τόνισε πως συνεδριάζει κάθε Παρασκευή η Επιτροπή των Ειδικών, προκειμένου να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις. Επίσης δεν απέκλεισε το γεγονός, να παρθούν έκτακτα μέτρα για τις περιοχές που παρουσιάζουν έντονο επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Λάρισα και η Λακωνία.

Σχετικά με την επαναλειτουργία καθημερινών δραστηριοτήτων, ο καθηγητής ανέφερε πως προτεραιότητα έχουν τα σχολεία, σειρά θα πάρει το λιανεμπόριο και τελευταία θα ανοίξει η εστίαση. Σε αυτό το σημείο τόνισε πως εξακολουθεί να υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Επιτροπή και την κυβέρνηση, παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται κατά καιρούς.

«Θέλουμε το καλοκαίρι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας, σχετικά σχετικά με το πιστοποιητικό του εμβολιασμού που πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον συνωστισμό αλλά και στην έντονη κινητικότητα που παρατηρείται κατά καιρούς δεδομένου του lockdown, δηλώνοντας πως προτιμήθηκε ένα light (ελαφρύ) lockdown λόγω της μεγάλης κούρασης του κόσμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This