Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Διευκρίνιση Σταμπουλίδη: Δεν ανοίγουν τα κομμωτήρια και τα νυχάδικα στις «κόκκινες» περιοχές

Θα λειτουργεί μόνο το click away και τα ΚΤΕΟ στις «κόκκινες» περιοχές

Να ξεκαθαρίσει μια παρανόηση σχετικά με το τι ανοίγει και που την προσεχή Δευτέρα, θέλησε να κάνει ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Όπως διευκρίνισε λοιπόν, κλειστά θα παραμείνουν τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και περιποίησης μανικιούρ-πεντικιούρ στις «κόκκινες» περιοχές.

«Στις κόκκινες περιοχές αναστέλλονται όλες οι υπηρεσίες, με εξαίρεση τα καταστήματα του λιανεμπορίου που θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away και τα ΚΤΕΟ», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ.

Σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά και τις αναστολές σύμβασης εργασίας, επεσήμανε: «Η αναλογία για τα καταστήματα είναι ένας πολίτης ανά 25 τμ, με εξαίρεση τις υπηρεσίες. Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν μπορούν να κρατήσουν μέρος του προσωπικού τους σε αναστολή τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο».

Για το αν μπορεί κάποιος να στείλει περισσότερα sms πέραν του ενός, μετά τη λήξη του δίωρου χρονικού περιορισμού για να συνεχίσει τα ψώνια του, ο κ. Σταμπουλίδης είπε: «Το ζητούμενο δεν είναι πως θα παρακάμψουμε το σύστημα. Πήραμε μια απόφαση έχοντας απόλυτη συναίσθηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία, τις επιχειρήσεις και τα δημόσια έσοδα. Αυτή την ευκαιρία που παίρνουμε με την πρωτοβουλία να επανεκκινήσουμε την οικονομία, δεν πρέπει να τη χάσουμε».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ