Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Σοκαριστικές αποκαλύψεις και από πρώην φοιτήτριες του ΑΠΘ!

Καθηγητής παρενοχλούσε φοιτήτριες και όταν δεν ανταποκρίνονταν, τις έκοβε από το μάθημά του

Ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης που δεν έχουν να κάνουν με τον χώρο του αθλητισμού έρχονται στο φως της δημοσιότητας έπειτα από αρκετά χρόνια, με αφορμή την εξομολόγηση της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου για το σοκαριστικό περιστατικό που βίωσε πριν από περίπου δύο δεκαετίες.

Συγκεκριμένα, καταγγελίες για κακοποίηση έγιναν γνωστές μέσα από σελίδα σπουδαστών και αποφοίτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Με αφορμή τη συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου, μήπως έφτασε η ώρα εμείς οι πρώην φοιτήτριες του Ιστορικού να εξομολογηθούμε για έναν πολύ γνωστό πρώην καθηγητή του τμήματος (του 4ου ορόφου ΝΦ και όχι της Νεοελληνικής Ιστορίας), που μας καλούσε στο γραφείο του δήθεν για να μιλήσουμε για τον βαθμό, αλλά ποτέ δεν περιμέναμε τι θα ακολουθούσε; Αλλά μετά, όταν αρχίσαμε να το συζητάμε, διαπιστώσαμε πως ήμασταν πολλές; Μήπως ήρθε η ώρα, λοιπόν;» αναφέρει η σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα.

Δεκάδες σχόλια

Κάτω από αυτή την ανάρτηση υπάρχουν δεκάδες σχόλια που αναφέρονται σε έναν καθηγητή που δίδασκε στη σχολή μέχρι το 2015 και, όπως έγινε γνωστό, παρενοχλούσε νεαρές φοιτήτριες στο γραφείο του και όταν δεν ανταποκρίνονταν, τις έκοβε από το μάθημά του. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, μιας 22χρονη -τότε- φοιτήτρια είχε πάει στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσουν για τον βαθμό της σε πρόσφατες εξετάσεις. Το πιο σοκαριστικό είναι ότι δέχτηκε την παρενόχληση από τον καθηγητή όταν του ανακοίνωσε ότι περίμενε παιδί!

Μία άλλη κοπέλα έγραψε πως εγκατέλειψε τη σχολή και επέστρεψε σε αυτή έπειτα από χρόνια, όταν ο καθηγητής είχε αποχωρήσει πια, για να συνεχίσει τις σπουδές της. Ακόμα μία πρώην φοιτήτρια περιέγραψε τις τρομακτικές στιγμές που έζησε όταν πήγε στο γραφείο του προκειμένου να ρωτήσει για το βαθμό της και εκείνος αποπειράθηκε να τη φιλήσει. «Μου έκανε κομπλιμέντα τύπου “τι ωραία μάτια έχεις και τι ωραίο στήθος” (επί λέξει) και ότι έχω ανασφάλειες, το βλέπει στα μάτια μου. Δεν με άφηνε να φύγω. Οταν εν τέλει σηκώθηκα να φύγω με πίεζε να μου δώσει ένα φιλί. Τα υπόλοιπα απλώς τα διέγραψα από τη μνήμη μου από το σοκ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ