Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Συναγερμός σε Άρτα και Πρέβεζα από δεκάδες κρούσματα σε δομή μεταναστών

Εστία υπερμετάδοσης του ιού η δομή στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα στη δομή προσφύγων και μεταναστών, στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας. Την Τρίτη, έπειτα από τεστ, εντοπίστηκαν 18 περιπτώσεις Covid. Την επόμενη ημέρα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν άλλα τέσσερα κρούσματα, ενώ την Πέμπτη επιβεβαιώθηκαν ακόμη τρία. Υπενθυμίζεται πως το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε σε έναν από τους φιλοξενουμένους, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύεται. Η δομή έχει μπει σε αυστηρή καραντίνα, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα εισόδου και εξόδου για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν μαζικά τεστ στους υπόλοιπους φιλοξενουμένους.

Την ίδια στιγμή, ένα ακόμη τμήμα σχολείου έκλεισε στην Κρήτη λόγω κρούσματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε θετική μια δασκάλα της ΣΤ’ Δημοτικού στο 52ο Σχολείο του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα το τμήμα στο οποίο διδάσκει να αναστείλει τη λειτουργία του για τις επόμενες 14 ημέρες, ως τις 28 Ιανουαρίου. Η δασκάλα έχει τεθεί σε καραντίνα, όπως προβλέπεται, ενώ στους χώρους του σχολείου θα γίνει απολύμανση και θα πραγματοποιηθούν rapid tests στους εκπαιδευτικούς. Αξίζει να αναφερθεί πως, σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Παιδείας, χθες ήταν 16 τα σχολεία στα οποία τμήματα είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων.

Συναγερμός έχει σημάνει από το μεσημέρι της Πέμπτης στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όταν διαπιστώθηκε ότι μια γυναίκα που είχε γεννήσει τα ξημερώματα ήταν θετική στον κορονοϊό. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η γυναίκα, που είναι Ρομά με καταγωγή από τα Εξαμίλια, γέννησε με καισαρική. Μετά τον τοκετό πήγε στον θάλαμο, όπου της έγινε τεστ για τον ιό και βρέθηκε θετικό. Πλέον, η γυναίκα έχει απομονωθεί σε ειδικό θάλαμο και το νεογνό βρίσκεται σε θερμοκοιτίδα για να μην έχει επαφή με άλλα νεογέννητα. Ωστόσο, προκλήθηκε αναστάτωση στο ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, ειδικά σε όσους ήρθαν σε πιο άμεση επαφή με την επίτοκο, ενώ εκφράζονται φόβοι για περισσότερα κρούσματα του ιού στην κοινότητα των Ρομά στα Εξαμίλια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ