Η πανεπιστημιακή αστυνομία θα μπορεί να κάνει συλλήψεις και να παραπέμπει στον εισαγγελέα

Στα καταστήματα η... κανονική αστυνομία στα πανεπιστήμια ένα νέο κομμάτι της... Ποιος θα πιάνει τους πραγματικούς εγκληματίες είπαμε;

Must Read

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου προκαλεί… συναγερμό στην αστυνομία, η οποία θα έχει ισχυρή παρουσία σε όλους τους εμπορικούς δρόμους προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οποίος αναφερόμενος και στην πανεπιστημιακή αστυνομία, τόνισε ότι θα έχει δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, ενώ θα επιτηρεί και θα έχει «προληπτικό, αποτρεπτικό ρόλο».

«Ζητάμε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην συνωστίζονται στα καταστήματα και από τους επαγγελματίες να τηρούν τους κανόνες. Θα καταστραφούμε  οικονομικά και ψυχολογικά  αν συνεχίσουμε να  βρισκόμαστε σε ένα διαρκές αυστηρό απαγορευτικό. Οι λοιμωξιολόγοι αντιλήφθηκαν αυτά τα ζητήματα και γι’ αυτό εισηγήθηκαν να υπάρξει ένα σταδιακό άνοιγμα», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σε ότι αφορά το αστυνομικό σώμα που θα περιφρουρεί στα πανεπιστήμια, ο Υπουργός επεσήμανε ότι θα έχει δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, να συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα.

«Οι αστυνομικοί που θα περιφρουρούν δεν θα φέρουν όπλα, δεν θα έχουν την ιδία στολή με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, θα επιτηρούν και θα έχουν προληπτικό, αποτρεπτικό ρόλο», σχολίασε.

Για όσους αντιδρούν στο σχέδιο νόμου τόνισε: «Εκείνοι δεν λένε τι προτείνουν. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συμβεί 20 περιστατικά βίας με τελευταίο, την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα πανεπιστήμια. Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση».

Για την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου ανέφερε ότι πρόκειται για «φρικαλέο» ζήτημα. «Πρέπει να δούμε το νομοθετικό πλαίσιο, να τεθούν πιο αυστηροί κανόνες και να υπάρξει αυτοσυνειδησία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This