Προειδοποιήσεις μεν για τα ενεργά κρούσματα, αλλά «ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα σχολεία»

«Ο δείκτης θετικότητας στο κέντρο της Αθήνας είναι πάνω από 4»

Must Read

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή λοιμωξιολόγων με κύριο θέμα την επιστροφή στα θρανία των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων. Όλα δείχνουν ότι η εισήγηση θα είναι θετική, όπως προϊδέασε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Αθανάσιος Σκουτέλης. Από την πλευρά του ο Νίκος Σύψας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα ενεργά κρούσματα, περίπου 5.000, τα μισά εκ των οποίων είναι στην Αττική.

«Με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τις ανάγκες της κοινωνίας, ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα σχολεία. Το άνοιγμα της αγοράς πήρε τη θέση του ανοίγματος των σχολείων, για να πάρει σε λίγο καιρό σειρά και η εστίαση», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουτέλης, ο οποίος αν και δεν απάντησε για ημερομηνία ανοίγματος, δεν απέκλεισε να γίνει πολύ σύντομα.

Αντίθετα, ο κ.Σύψας επεσήμανε ότι «το πιο λογικό είναι να ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου. Είναι υψηλού κινδύνου το άνοιγμα αυτό γιατί τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες».

Αναφορικά με το επίπεδο της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε αναφορικά με τον κορωνοϊό, ο Αθανάσιος Σκουτέλης είπε: «Τα νούμερα διορθώνονται βασανιστικά αργά. Ήταν ένα τολμηρό βήμα το άνοιγμα της αγοράς, τόσο για την Επιτροπή, όσο και για την κυβέρνηση. Το πρόβλημα είναι η κινητικότητα πριν τις 21:00 και όχι μετά».

Από την πλευρά του ο Νίκος Σύψας εξήγησε και προειδοποίησε: «Είμαστε σε μια σταθεροποίηση, δηλαδή δεν έχουμε αύξηση κρουσμάτων αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πάνω απο 5000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα και τα μισά είναι στην Αττική. Ο δείκτης θετικότητας στο κέντρο της Αθήνας είναι πάνω από 4 και υπάρχει φόβος για την διασπορά, ως εκ τούτου χρειάζεται αυξημένη επαγρύπνηση και επιτήρηση. Αν σκάσει η Αθήνα θα έχουμε πολύ άσχημη τροπή. Δεν έχει περάσει ακόμα ο κίνδυνος, ο ιός είναι εδώ και δεν αποκλείεται νέο 3ο κύμα. Όσο παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας την νύχτα τόσο το καλύτερο».

Και πρόσθεσε: «Για να έχουμε καλό καλοκαίρι δεν πρέπει να έχουμε ατύχημα. Αν έχουμε ατύχημα στη Αττική τα πράγματα θα πάνε άσχημα για όλο τον χρόνο. Αν αυξηθούν απότομα οι εισαγωγές στις εντατικές τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά και ότι αν αυτό γίνει θα γίνει ξαφνικά όπως έγινε και στον Μπέργκαμο. Είμαστε κοντά στο να κόψουμε το νήμα νικητές, ας κάνουμε υπομονή».

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού είπε πως «θα επιβληθεί από την ίδια την ζωή καθώς πολλές δραστηριότητες θα το χρειαστούν».

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This