Ανοήτος ή μειοδότης όποιος επιδιώξει προσφυγή στην Χάγη με αιγιαλίτιδα στα 6 μίλια

Ύποπτη σιωπή από υπουργούς για τον εθνικο κίνδυνο

Must Read

Προσφυγή στην Χάγη πριν την επέκταση της αιγιαλίτιδας στα 12 μίλια παντού, είναι εθνική αυτοκτονία. Το γεγονός αυτό ενώ το γνωρίζουν όσοι έχουν βασικές γνώσεις διεθνούς δικαίου, το αποσιωπούν. Και αυτό είναι εξαιρετικά ύποπτο και ανησυχητικό.

Με απλά λόγια, προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, πρέπει να γίνει μετά την επέκταση της αιγιαλίτιδα ζώνη στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, στα 12 ναυτικά μίλια. Ούτως ώστε η συζήτηση του δικαστηρίου να γίνει επί των δεδομένων που θα έχουν προκύψει μετά την άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος από την πλευρά της Ελλάδας.

Επέκταση αιγιαλίτιδας ζώνης
Ο χάρτης είναι σαφής για την σημασία της επέκτασης στα 12 μίλια

Σε αντίθετη περίπτωση, το δικαστήριο δεν πρόκειται να κρίνει πάνω σε υποθετική μελλοντική άσκηση κυριαρχικού δικαιώματος, αλλά στα τετελεσμένα την ώρα που θα γίνει η προσφυγή. Έτσι, οι αποφάσεις του διεθνούς δικαστηρίου θα διέπονται για το Αιγαίο, υπό το καθεστώς των 6 μιλίων που ισχύει σήμερα. Πράγμα που σημαίνει ότι με δικαστική απόφαση πλέον, η Ελλάδα μελλοντικά θα έχει απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια.

Με απλά λόγια, όποιος επιδιώξει προσφυγή στην Χάγη πριν από την επέκταση της αιγιαλίτιδα ζώνης στα 12 μίλια, είναι εθνικός μειοδότης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This