Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Καθηγήτρια αγγλικών καταγγέλλει παρενόχληση από πρόεδρο φορέα του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

«Ξεκινούσε να τοποθετεί το χέρι του στους ώμους και στον σβέρκο μου και να πιέζει τα γεννητικά του όργανα στο χέρι μου»

Στην καταιγίδα των αποκαλύψεων για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης προστίθεται και αυτή της καθηγήτριας αγγλικών Εβελυν Αποστόλου από τη Θεσσαλονίκη, που είναι και μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Αλμα Ζωής».

Οπως αποκάλυψε η ενεργή στα κινήματα δικαιωμάτων Εβελυν Αποστόλου, βίωσε την παρενόχληση σε διάφορα στάδια της ζωής της από έναν στενό συγγενή, από τον πρόεδρο φορέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όπου εργαζόταν, ακόμα και από τον πνευματικό της! Το πρώτο πλήγμα, όπως εξήγησε στο GRTime.gr, ήρθε από τον συγγενή στην παιδική της ηλικία.

«Θυμάμαι το επίμονο γλείψιμο πάνω στο παιδικό μου κορμί. Οταν συνειδητοποίησα την κατάσταση, ένιωσα ντροπή και ενοχή. Εκτοτε, όταν τον συναντούσα προσπαθούσα να τον αποφύγω, κρυβόμουνα, έφευγα» αναφέρει.
Το επόμενο χτύπημα ήρθε από καθηγητή της στη Γεωπονική Σχολή στη Σίνδο: «Δεν με άφηνε σε χλωρό κλαρί, συνεχόμενα τηλέφωνα να βρεθούμε, να πάμε σινεμά, να πάμε για καφέ. Ευτυχώς, την πτυχιακή την είχα μαζί με έναν συμφοιτητή μου κι έτσι, όταν χρειαζόταν να πάω στον καθηγητή, πηγαίναμε μαζί» λέει, συμπληρώνοντας πως είχε διστάσει να αποκαλύψει πρόσωπα και καταστάσεις φοβούμενη ότι δεν θα την πίστευαν.

Τι έγινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον πρόεδρο «αρπακτικό»

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου εργαζόταν σε ηλικία 24 χρόνων, ήρθε αντιμέτωπη με τον πρόεδρο-αρπακτικό: «Ερχόταν να με ρωτήσει πώς τα πάω και στεκόταν από πίσω μου, για να δει δήθεν τι δουλεύω στον υπολογιστή. Επειτα ξεκινούσε να τοποθετεί το χέρι του στους ώμους και στον σβέρκο μου και να πιέζει τα γεννητικά του όργανα στο χέρι μου. Εκεί κοκάλωσα, προσπαθούσα να τραβηχτώ, δεν ήξερα τι να κάνω» εξιστορεί η κυρία Αποστόλου, που δεν μίλησε για να μη χάσει τη θέση της.
Στα 36 χρόνια της διαγνώστηκε με καρκίνο και κατέφυγε για στήριξη σε έναν ιερέα. «Σε αυτή μου την ψυχοσυναισθηματική κατάσταση ήρθε και το ερωτικό πέσιμο από τον τότε πνευματικό μου! Ο ίδιος είχε χτίσει έναν περίγυρο από γυναίκες που γούσταρε» λέει για τον σάτυρο ιερέα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ