ΣΔΟΕ: Κατάσχεση παράνομου εξοπλισμού διακίνησης freon

Η έρευνα συνεχίζεται!

Must Read

Ύστερα από ελέγχους που διενήργησε σε εταιρείες εμπορίας και εμφιάλωσης φθοριούχων αερίων/ψυκτικών υγρών (Freon), σε αποθηκευτικούς χώρους, σε συνεργεία αυτοκινήτων και σε μεταφορικές εταιρείες, ο ΣΔΟΕ Αττικής, προχώρησε στην κατάσχεση συνολικά 2.294 φιάλων που περιείχαν περίπου 28.700 κιλά φθοριούχων αερίων/ψυκτικών υγρών παράνομης διακίνησης, αξίας άνω των 1.000.000 ευρώ, καθώς και μηχανολογικού εξοπλισμού μετάγγισης από φιάλες μίας χρήσεως σε επαναγεμιζόμενες φιάλες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «Σημαντικές επιτυχίες, στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου φθοριούχων αερίων/ψυκτικών υγρών (Freon) παράνομης διακίνησης στο έδαφος της Ευρωπαϊκής ένωσης, καθώς και στην αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και στη διασφάλιση της υγείας των πολιτών, σημειώθηκαν από ελεγκτές της επιχειρησιακής διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.

Ειδικότερα, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο έρευνας σε εταιρείες εμπορίας και εμφιάλωσης φθοριούχων αερίων/ψυκτικών υγρών (Freon), σε αποθηκευτικούς χώρους, σε συνεργεία αυτοκινήτων και σε μεταφορικές εταιρείες κατασχέθηκαν συνολικά 2.294 φιάλες που περιείχαν περίπου 28.700 κιλά φθοριούχων αερίων/ψυκτικών υγρών παράνομης διακίνησης σε φιάλες μίας χρήσεως, αξίας άνω των 1.000.000 ευρώ, καθώς και μηχανολογικός εξοπλισμός μετάγγισης από φιάλες μίας χρήσεως σε επαναγεμιζόμενες φιάλες.

Σημειώνεται ότι η νόμιμη εμπορία φθοριούχων αερίων/ψυκτικών υγρών (Freon) υπόκειται σε αυστηρούς περιορισμούς από την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία, λόγω της συμβολής των αερίων αυτών στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Οι περιορισμοί αυτοί έχουν υιοθετηθεί από όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου οι χρησιμοποιούμενες ποσότητες να περιοριστούν σταδιακά και να υποκατασταθούν από άλλα, φιλικότερα για το περιβάλλον, ψυκτικά υγρά.

Με βάση τα παραπάνω, είναι προφανές ότι οι επιπτώσεις της χρήσης παράνομων φθοριούχων αερίων/ψυκτικών υγρών, εκτός των οικονομικών επιπτώσεων στα φορολογικά έσοδα, των επιπτώσεων από τη στρέβλωση του ανταγωνισμού μεταξύ των νομίμων εμπόρων και των παράνομων διακινητών, έχει σοβαρή επίδραση στην υγεία των πολιτών και τη βιώσιμη ανάπτυξη του πλανήτη.

Η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να εντοπιστούν και άλλες ποσότητες παράνομων φθοριούχων αερίων/ψυκτικών υγρών που διακινούνται στην ελληνική επικράτεια. Στο πλαίσιο της έρευνας αναζητούνται και τα υποκρυπτόμενα πρόσωπα – επιχειρήσεις που παραλαμβάνουν και διακινούν τα παράνομα αυτά εμπορεύματα» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This