Πρόκληση: Ο «Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» ζητάει να δικαστεί ο Ιερώνυμος!

Το «τερμάτισαν» οι εγκάθετοι της Άγκυρας που μιλάνε και για... καταπίεση των μουσουλμάνων!

Must Read

Εδώ και καιρό έχει υπερβεί κάθε όριο η Άγκυρα και οι σύλλογοι που έχει στήσει για να προπαγανδίζει τις διεκδικήσεις της. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του αποκαλούμενου «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης».

Τα μέλη του διοργάνωσαν εκδήλωση μνήμης για την «Ημέρα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθνικής Αντίστασης της 29ης Ιανουαρίου». Πρόκειται για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στη Θράκη και ειδικά στην Κομοτηνή το 1990. Ο τότε υποψήφιος βουλευτής Σαδίκ Αχμέτ έθεσε ζήτημα αναγνώρισης εθνικής μειονότητας δηλώνοντας «εθνικά Τούρκος». Στις 26 Ιανουαρίου ο Σαδίκ Αχμέτ οδηγήθηκε στη φυλακή και ακολούθως ξέσπασαν διαμαρτυρίες μουσουλμάνων και η κατάσταση αγρίεψε όταν οι χριστιανοί της περιοχής αντέδρασαν. Τότε έπεσε νεκρός και ο τελωνειακός Άγγελος Σολακίδης, μέσα μάλιστα στο νοσοκομείο, όταν μουσουλμάνος τον χτύπησε με σιδερένιο σκαμπό στο κεφάλι!

Αυτά τα γεγονότα η τουρκική προπαγάνδα τα χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα, μιλώντας για… καταπίεση! Για την 29η Ιανουαρίου ο πρόεδρος του παραπάνω συλλόγου (μακρύ χέρι της Άγκυρας) Νετζμετίν Χουσεΐν είπε ότι είναι «ημέρα αντίστασης για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης» και πως 33 χρόνια μετά συνεχίζουν να εξηγούν στον κόσμο αυτή την αντίσταση!

Δεν έχασε και την ευκαιρία να επιτεθεί στην Ελλάδα, δηλώνοντας:

«Όσο και η ελληνική βούληση να μας αγνοεί ως μειονότητα, θα συνεχίσουμε την ύπαρξή μας για πάντα. Εμείς έχουμε δύο ξεχωριστές επετείους 29ης Ιανουαρίου. Η μια είναι η ημέρα εθνικής αντίστασης που έχουμε καταχωρήσει στην πλατεία της Κομοτηνής με δεκάδες χιλιάδες άτομα και η άλλη είναι πάλι στις 29 Ιανουαρίου 1990, τότε που προβόκαραν το μεβλίτ σε προσευχή της Παρασκευής στην Κομοτηνή και λεηλάτησαν τα καταστήματα πάνω από 300 Τούρκων και χύθηκε το αίμα ανθρώπων μας. Εκείνη την ημέρα βιώθηκε η μεγαλύτερη θηριωδία κατά των Τούρκων της Δυτικής Θράκης στην Κομοτηνή. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστούν αυτά»! Οφθαλμοφανή ψέματα από τους εγκάθετους, με σκοπό να υπάρξει εξέγερση των εν Ελλάδι μουσουλμάνων, όταν ένας μόνο νεκρός υπήρξε και αυτός ήταν χριστιανός!

Έφτασε μάλιστα ο προκλητικός πρόεδρος στο σημείο να ζητήσει να δικαστεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τις δηλώσεις που έκανε για το Ισλάμ:

«Δυστυχώς η δήλωση που έκανε ο αρχιεπίσκοπος είναι προσβολή προς τον μουσουλμανικό, τον ισλαμικό κόσμο. Ξέρετε τι λέει στην δήλωση που παραβιάζει το Σύνταγμα της Ελλάδας, ‘Το Ισλάμ δεν είναι μια θρησκεία. Και οι πιστοί της είναι υποστηρικτές πολιτικού κόμματος που οργανώνει την εξάπλωση’. Απέναντι στην προσβολή αυτή, και τους καλούμε να ζητήσουν συγνώμη, και απαιτούμε να κινητοποιηθούν οι ελληνικές αρχές και να δικαστεί άμεσα ο αρχιεπίσκοπος»!

Η Άγκυρα δείχνει με μανία τις άγριες προθέσεις της, έχοντας ρίξει στην επίθεση όλα τα εργαλεία που διαθέτει. Γι’ αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις κινήσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ώστε να μην δοθεί χώρος στην Τουρκία να παίζει τα εις βάρος μας επικίνδυνα παιχνίδια της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This