Τρίτη 3/8/2021

Η μαρίνα στον Αστέρα Βουλιαγμένης αναβαθμίζεται και πλέον θα μπορεί να φιλοξενεί ακόμη και mega yachts!

Στο σημείο θα κατασκευαστούν και περισσότερα από 15 εμπορικά καταστήματα

Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων η μελέτη αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των χερσαίων υποδομών της μαρίνας Βουλιαγμένης στην έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Το έργο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις που θα αρχίσουν στον τομέα του τουρισμού το 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2022. Με προϋπολογισμό ύψους 30.000.000 ευρώ, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του επενδυτικού σχεδίου των μετόχων του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης. Στη φάση κατασκευής θα δημιουργηθούν περισσότερες από 500 νέες θέσεις εργασίας και περίπου 350 θέσεις στην περίοδο λειτουργίας.

Μετά την ολοκλήρωση των έργων, η μαρίνα Βουλιαγμένης θα μπορεί να υποδέχεται συνολικά 59 σκάφη αναψυχής, συμπεριλαμβανομένων super και mega yachts. Στους χερσαίους χώρους της μαρίνας η προβλεπόμενη δόμηση ανέρχεται σε 4.800 τ.μ. Τη μισή έκταση θα καταλάβουν υποδομές οι οποίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της μαρίνας, όπως λιμεναρχείο, τελωνείο και αίθουσα διαβατηρίου, ενώ περισσότερα από 15 εμπορικά καταστήματα θα κατασκευαστούν σε έκταση περίπου 1.000 τ.μ.

*φωτό αρχείου

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ