Πέμπτη 29/7/2021

Έκτακτα μέτρα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα μετά τα συνολικά 52 κρούσματα

Τι αναφέρει το σωματείο εργαζομένων ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Σύσκεψη έκτακτου χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, όπου η κατάσταση με τη διασπορά του κορωνοϊού είναι δύσκολη, μετά τον εντοπισμό τριών νέων κρουσμάτων στο προσωπικό, που ανέβασαν τον συνολικό αριθμό στα 52.

Σύμφωνα με το  tempo24, η ιχνηλάτηση της διασποράς έδειξε ότι ο ιός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από συνοδό ασθενούς στην Παθολογική Κλινική.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη το μεσημέρι και αποφασίστηκε να αλλάξει το πρόγραμμα στη Β’ Παθολογική, ώστε να γίνει ιχνηλάτηση μεταξύ των νοσηλευτριών και να ελεγχθεί το αν υπάρχει εκεί κάποιο κρούσμα

Από την πλευρά του, το σωματείο εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, ανακοίνωσε τα εξής:

«Η διασπορά δυστυχώς συνεχίζεται, με τα 3 νέα κρούσματα στον χώρο μας, που ανεβάζουν τον αριθμό στα 52, αριθμός που ώρα με την ώρα δυστυχώς μεγαλώνει. 1 ακόμη στην Α’ παθολογική και δύο νέα επιπλέον στην Β’, όπου βρισκόμαστε εν αναμονή αποτελεσμάτων σε σχετικά τεστ που έχουν γίνει.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι υπήρξε συνάδελφος που δούλεψε κανονικά μετά από αρνητικό rapid test και εν ώρα εργασίας της, ανακοινώθηκε ότι είναι θετική στο μοριακό τεστ που είχε ήδη υποβληθεί και φυσικά απομακρύνθηκε. Ευτυχώς που εδώ, ίσως μετά τα τελευταία γεγονότα ίσως και την έρευνα της επιτροπής διαφάνειας, εισακουστήκαμε και λειτουργεί η καραντίνα και να μην έχουμε την διασπορά της Α’ παθολογικής.

Ωστόσο οι κλινικές έχουν λειτουργήσει με συναδέλφους που νοσούσαν και αντί να κλείσουν αυτές λειτουργούν με μεταφερόμενο προσωπικό από άλλα τμήματα και όπως αντιλαμβάνεστε ο κίνδυνος διασποράς είναι πολύ μεγάλος.

Ανάστατοι λοιπόν για όλα αυτά οι συνάδελφοι εργαζόμενοι και οι γιατροί, αν και κάποιοι απ’ αυτούς δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει που βρισκόμαστε αν λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας τις υπέρμετρες προσπάθειές τους, όχι μόνον να μην κλείσουν οι κλινικές αλλά να λειτουργήσουν πλήρως με όλες τους τις δομές.. αν είναι δυνατόν. Έλεος…

Δοθείσης της ευκαιρίας ακόμη μια φορά να επισημάνουμε τον μεγάλο συνωστισμό που μπορεί να έχει περιοριστεί στις παθολογικές, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όμως σε άλλες, όπου συνοδοί-ασθενεις συνωστίζονται πέραν του δέοντος».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ