Η πρόταση της Ρωσίας (και) στην Ελλάδα για το Sputnik V παραμένει ανοιχτή

Μια συζήτηση για το θέμα έγινε πρόσφατα ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Ρώσο αναπληρωτή ΥΠΕΞ

Must Read

Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη για συνεργασία με όλους για το εμβόλιο Sputnik V κατά του κορωνοϊού και πρότασή της ισχύει και για την Ελλάδα, όπως επιβεβαιώθηκε από την πρόσφατη επίσκεψη στη χώρα μας του Ρώσου αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών.

Μια γενικού τύπου συζήτηση για το θέμα έγινε ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Αλεξάντερ Γκρούσκο κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα.

Ερωτώμενος μάλιστα από ρωσικά ΜΜΕ, ο Γκρούσκο απάντησε σχετικά: «Δεν συζητήσαμε συγκεκριμένα πιθανά φορτία (σ.σ. άρα συζήτησαν γενικά για πιθανή συνεργασία). Για άλλη μια φορά υπογράμμισα και στον Έλληνα ΥΠΕΞ ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για συνεργασία με τους πάντες, χωρίς να πολιτικοποιείται αυτή η συνεργασία και αυτό το δείξαμε στις επαφές μας με πολλές χώρες».

Φαίνεται πως οι Ρώσοι σε ανύποπτο χρόνο, πολύ πριν εμφανιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τώρα η ΕΕ με τις φαρμακευτικές για την παραγωγή-παράδοση των εμβολίων, είχαν διατυπώσει και στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πρόταση για συνεργασία, η οποία παραμένει ανοιχτή.

«Αν δεν κάνω λάθος, ο συνολικός αριθμός των παραγγελιών που έχουν γίνει στην εταιρεία του Sputnik V από ξένους εταίρους μας, είναι για 1,2 δισεκατομμύρια εμβόλια», σχολίασε ο Ρώσος αναπληρωτής ΥΠΕΞ και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ευρωπαϊκές αρχές δεν θα λειτουργήσουν με πολιτική προκατάληψη όταν έρθει η ώρα να εξετάσουν το αίτημα έγκρισης του ρωσικού εμβολίου για την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This