Δευτέρα 26/7/2021

Η πρόταση της Ρωσίας (και) στην Ελλάδα για το Sputnik V παραμένει ανοιχτή

Μια συζήτηση για το θέμα έγινε πρόσφατα ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Ρώσο αναπληρωτή ΥΠΕΞ

Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη για συνεργασία με όλους για το εμβόλιο Sputnik V κατά του κορωνοϊού και πρότασή της ισχύει και για την Ελλάδα, όπως επιβεβαιώθηκε από την πρόσφατη επίσκεψη στη χώρα μας του Ρώσου αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών.

Μια γενικού τύπου συζήτηση για το θέμα έγινε ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Αλεξάντερ Γκρούσκο κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα.

Ερωτώμενος μάλιστα από ρωσικά ΜΜΕ, ο Γκρούσκο απάντησε σχετικά: «Δεν συζητήσαμε συγκεκριμένα πιθανά φορτία (σ.σ. άρα συζήτησαν γενικά για πιθανή συνεργασία). Για άλλη μια φορά υπογράμμισα και στον Έλληνα ΥΠΕΞ ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για συνεργασία με τους πάντες, χωρίς να πολιτικοποιείται αυτή η συνεργασία και αυτό το δείξαμε στις επαφές μας με πολλές χώρες».

Φαίνεται πως οι Ρώσοι σε ανύποπτο χρόνο, πολύ πριν εμφανιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τώρα η ΕΕ με τις φαρμακευτικές για την παραγωγή-παράδοση των εμβολίων, είχαν διατυπώσει και στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πρόταση για συνεργασία, η οποία παραμένει ανοιχτή.

«Αν δεν κάνω λάθος, ο συνολικός αριθμός των παραγγελιών που έχουν γίνει στην εταιρεία του Sputnik V από ξένους εταίρους μας, είναι για 1,2 δισεκατομμύρια εμβόλια», σχολίασε ο Ρώσος αναπληρωτής ΥΠΕΞ και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ευρωπαϊκές αρχές δεν θα λειτουργήσουν με πολιτική προκατάληψη όταν έρθει η ώρα να εξετάσουν το αίτημα έγκρισης του ρωσικού εμβολίου για την Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ