Ανελέητος διωγμός στους ήρωες του λιμενικού που εξάρθρωσαν την τουρκική ηρωίνη!

Αντί να τους επιβραβεύσουν, τούς τιμώρησαν με δυσμενείς μεταθέσεις για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση του «Noor 1»

Must Read

Εδώ και πολύ καιρό οι δύο ανακριτές που διαχειριστήκαν την υπόθεση «Noor 1» και εντόπισαν τη μεγαλύτερη σε όγκο μεταφορά ηρωίνης στην Ευρώπη, βρέθηκαν στο στόχαστρο!

Όχι διότι δεν έκαναν καλά την δουλειά τους. Αλλά γιατί ακριβώς την έκαναν πάρα πολύ καλά. Αντί να τους επαινέσουν τους κυνηγούν. Αντί να τους αναβαθμίσουν τους υποβαθμίζουν. Αντί να τους προτείνουν για μία θέση ακόμη μεγαλύτερης ευθύνης τους μεταθέτουν δυσμενώς.

Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της. Αυτό είναι γνωστό παλαιόθεν. Το ότι όμως με τόση προκλητικότητα η ηγεσία του Λιμενικού εκδικείται τους δυο ανακριτές του Σώματος, οι οποίοι διαχειρίστηκαν την υπόθεση αυτή, αποτελεί μνημείο υποκρισίας και καταγράφεται ως η επιτομή της αδικίας. Σε αυτή την χώρα όλα τα έχουμε δει. Αλλά ότι θα βλέπαμε τους πρεζέμπορες να πέφτουν στα μαλακά και να τιμωρούνται επιδεικτικά με δυσμενείς μεταθέσεις οι ανακριτές τους, αυτό ξεπερνά και την πλέον νοσηρή φαντασία.

Συγκεκριμένοι οι δύο λιμενικοί έκαναν το… κακό να εξιχνιάσουν το μεγαλύτερο φορτίο ηρωίνης που έφτασε ποτέ στην Ευρώπη, αναζητώντας τους αποστολείς, παραλήπτες αλλά και χρηματοδότες των 2,1 τόνων του «λευκού θανάτου», αλλά σήμερα βρίσκονται στο στόχαστρο της -διορισμένης επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη– ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος.

Aντί να επιβραβευτούν, μετακινήθηκαν δυσμενώς

Ο λόγος για τους λιμενικούς Γιώργο Κατσούλη και Παναγιώτη Χριστοφορίδη, που ήταν επικεφαλής στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά κατά την περίοδο εξιχνίασης της υπόθεσης μεταφοράς των ναρκωτικών με το πλοίο «Noor 1» τον Ιούνιο του 2014. Οι δύο λιμενικοί, αντί να επιβραβευτούν για τη μεγάλη επιτυχία του Σώματος, μετακινήθηκαν ουσιαστικά δυσμενώς, ο Γ. Κατσούλης από τον Πειραιά στη Ραφήνα και ο Π. Χριστοφορίδης στο 112 της Πολιτικής Προστασίας, να σηκώνει τα τηλέφωνα. Από τους χιλιάδες λιμενικούς που υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα, εκείνος κρίθηκε ως… άξιος από την ηγεσία του ΛΣ να σηκώνει τα τηλέφωνα, χωρίς να ληφθεί υπόψη η εμπειρία ετών που διαθέτει στην πάταξη των ναρκωτικών.

Και δεν έφτασε μόνο αυτό. Ο συγκεκριμένος λιμενικός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και μάλιστα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για καρδιολογικό πρόβλημα. Όμως, ούτε αυτό ευαισθητοποίησε την ηγεσία του ΛΣ, η οποία, μετά τη μετακίνησή του στο 112, προχώρησε στην εκ νέου μετακίνησή του, αυτή τη φορά στη βάση ελικοπτέρων στον Μαραθώνα.

Από… μάχιμος στο λιμάνι στην πάταξη των ναρκωτικών, παροπλισμένος σε μια στεριανή υπηρεσία… Και δεν φτάνει αυτό. Φημολογείται νέα μετακίνηση και του Γ. Κατσούλη, αυτή τη φορά σε νησί. Όσο πιο μακριά από τον Πειραιά, όπου μέχρι την περασμένη εβδομάδα ήταν σε εξέλιξη η διερεύνηση της δεύτερης δικογραφίας που αφορά τους αποστολείς, παραλήπτες και χρηματοδότες της ηρωίνης.

Διώκονται οι διώκτες του «Noor 1»

Είναι τυχαία η μετακίνηση των λιμενικών που χειρίστηκαν την υπόθεση του «Noor 1»; Ο Γ. Κατσούλης ήταν επικεφαλής στη διερεύνηση της πρώτης δικογραφίας, που αφορά τους 2,1 τόνους ηρωίνης, ενώ ο Π. Χριστοφορίδης ήταν προανακριτικός υπάλληλος στη δεύτερη δικογραφία, που αφορά τους αποστολείς, παραλήπτες και χρηματοδότες των ναρκωτικών, στην οποία κατηγορήθηκε, μεταξύ άλλων, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Χριστοφορίδης είχε στοχοποιηθεί από μέσα ενημέρωσης φιλικά ή συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, εναντίον του οποίου είχαν ασκηθεί τον Μάρτιο του 2018 διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για την τυχόν εμπλοκή του στην υπόθεση του «Noor 1». Τι κακό έκανε; Ήταν ο λιμενικός που έστειλε στην Εισαγγελία Πειραιά τα εμβάσματα που του είχε προσκομίσει ο -καταδικασμένος σε 18 έτη κάθειρξη- Ευθύμιος Γιαννουσάκης για τη συμμετοχή του στη μεταφορά των ναρκωτικών. Τι είχε προκύψει; Ότι χρηματικά ποσά από εταιρείες συμφερόντων του Μαρινάκη είχαν καταλήξει στην εταιρεία του Γιαννουσάκη στο Ντουμπάι.

ΕΔΕ και ποινική δικογραφία σε βάρος των λιμενικών που χρεώνονται την επιτυχία του «Noor 1»

Η μετακίνηση των δύο λιμενικών από τον Πειραιά ήταν απλώς η «κορυφή του παγόβουνου». Είχε προηγηθεί η διαταγή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, αλλά και η σε βάρος τους έρευνα από το Ναυτοδικείο Πειραιά, με βάση καταγγελία του Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του. Όλα αυτά, ενώ οι δύο έμπειροι λιμενικοί είχαν ήδη μετατεθεί μακριά από τον Πειραιά, όταν εκδικαζόταν η υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» σε δεύτερο βαθμό.

Ακολούθησε η αθώωση κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και εκείνη του επί σειρά ετών συνεργάτη του Β. Μαρινάκη στο Ντουμπάι και τον Ολυμπιακό, ενώ «έσπασαν» τα ισόβια που είχαν επιβληθεί στους καταδικασθέντες, ως πρωταγωνιστές στη μεταφορά των ναρκωτικών με το πλοίο «Noor 1». Αποτέλεσμα; Χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, οι πρωταγωνιστές της μεταφοράς του φορτίου των ναρκωτικών αποφυλακίζονται ο ένας μετά τον άλλον.

Την ίδια ώρα, η ανάκριση για τους φερόμενους ως χρηματοδότες της μεταφοράς με το πλοίο «Noor 1» ολοκληρώνεται με «τυπικές κλήσεις», μετά από μόλις τρεις μήνες ουσιαστικής ανάκρισης, αφού επί 2,5 χρόνια η υπόθεση «λίμναζε» στο γραφείο του ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά και ενώ είχαν μετατεθεί ή παραιτηθεί δύο ανακρίτριες.

Τι απομένει από την υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1»; Η ουσιαστικά δυσμενής μετάθεση των δύο λιμενικών, η σε βάρος τους ΕΔΕ, αλλά και η διερεύνηση των τυχόν ποινικών ευθυνών τους γιατί έκαναν το λάθος(;) να αναζητήσουν τους χρηματοδότες του φορτίου του «λευκού θανάτου»…

Αν δεν έκαναν το καθήκον τους να ερευνήσουν τη μεταφορά του μεγαλύτερου φορτίου ηρωίνης στην Ευρώπη, ίσως να είχαν αποφύγει την ταλαιπωρία που τους επιφυλάσσει η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη…

*αναδημοσίευση από https://www.zougla.gr/ 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This