Τρίτη 3/8/2021

Αρνητικά όλα τα τεστ στον Δήμο Νεάπολης Συκεών – Αγωνία για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Ο κληρικός που είχε τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη είναι πλέον αρνητικός

Μετά τον εντοπισμό κρούσματος με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού σε κληρικό του Δήμου Νεάπολης Συκεών, οι πολίτες έσπευσαν σήμερα να κάνουν rapid test.

Έγιναν 250 στη Νεάπολη και τις Συκιές και 50 στους ιερούς ναούς Αγίου Γεωργίου και Αγίου Ιωάννη και όλα ήταν αρνητικά, ενώ θα υπάρξει συνέχεια και την Τρίτη για όσους θέλουν να εξεταστούν.

Ο Αναστάσιος Τσακιρίδης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Υπηρεσιών Δόμησης είπε σχετικά στο makthes.gr: «Υπήρξε προσέλευση, καθώς υπάρχει ένα μούδιασμα στον κόσμο, δεν ξέρουν τι είναι αυτή η μετάλλαξη. Αν οι επιστήμονες εντοπίσουν κάτι σε οποιοδήποτε τεστ πολίτη, θα τον στείλουν κατευθείαν και για μοριακό τεστ».

Σύμφωνα με το voria.gr πάντως, στον Δήμο επικρατεί δυσφορία για το γεγονός ότι διενεργήθηκαν rapid test και όχι μοριακά, όπως δεσμεύτηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στη Μητρόπολη, αλλά και για το γεγονός ότι καθυστερεί η επίσημη ενημέρωση από τα θεσμικά όργανα της πολιτείας.

«Οι μεταλλάξεις ενός ιού είναι το πιο φυσιολογικό»

Η καθηγήτρια του τμήματος Ιατρικής και επικεφαλής του Α’ Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του ΑΠΘ, Άννα Παπά-Κονιδάρη, εξήγησε στο makthes.gr ότι το εργαστήριο εξέτασε χθες μερικά δείγματα από επαφές, ίσως και του ίδιου του κληρικού, τα οποία ήταν όλα αρνητικά. Ξεκαθάρισε ότι ο κληρικός είναι πλέον αρνητικός, «είναι αναμενόμενο, λόγω της παρέλευσης των ημερών».

Προσπαθώντας λίγο να ηρεμήσει την κατάσταση η οποία μετατρέπεται από πολλούς ειδικούς σε πανικό, η κ.Παπά-Κονιδάρη τόνισε το αυτονόητο: «Οι μεταλλάξεις ενός ιού είναι το πιο φυσιολογικό. Θα τρίβαμε τα μάτια μας αν δεν μεταλλασσόταν. Αυτό όλο για τις μεταλλάξεις γίνεται πιο πολύ για επιδημιολογικούς λόγους, να ξέρουμε τι κυκλοφορεί στη χώρα. Από εκεί και πέρα, όλα τα άλλα είναι ίδια, παρότι ενδιαφέρει σίγουρα η θνητότητα και η παθογονικότητα».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ