Εξαδάκτυλος: «Να κλείσουν τα σχολεία! Δεν ευθύνεται το click away για τα κρούσματα»

Να ληφθούν άμεσα πιο σκληρά μέτρα ζητάει ο Σύψας

Must Read

Για την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, εξέφρασε την ανησυχία του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Εξαδάκτυλου, η βρετανική μετάλλαξη του ιού επιβάλλει άμεσα νέα πιο μέτρα, ενώ διευκρίνησε ότι το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου με πελάτες μέσα στα καταστήματα συνέβαλλαν στη διασπορά: «Αν μεταδίδεται 50% ταχύτερα, θα μας υποχρεώνει να παίρνουμε αποφάσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα που θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικές. Είναι σαφές ότι η δραστηριότητες που ξεκίνησαν από τις 11/1 και μετά άφησαν αποτύπωμα που δεν φέρουν αμφισβήτηση. Έχουμε αύξηση κρουσμάτων ακριβώς 14 ημέρες μετά το άνοιγμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», δήλωσε μιλώντας στο mega.

Να κλείσουν τα σχολεία

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι τα σχολεία πρέπει να κλείσουν και ότι θα πρέπει να επιστρέψουν οι μαθητές στην τηλεκπαίδευση: «Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση το συντομότερο και να δούμε τι άλλο θα απαιτηθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού».

Όσο για το διάστημα που λειτουργούσε το click away και τα κομμωτήρια, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ξεκαθάρισε ότι η πορεία της πανδημίας δεν επιδεινώθηκε: «Στο διάστημα 14/12 με 2/1 το click away σε συνδυασμό με κομμωτήρια, κυνήγι και ψάρεμα απέδειξαν ότι δεν επιδείνωσαν την πορεία της πανδημίας», δήλωσε.

Σύψας: Να ληφθούν πιο σκληρά μέτρα

Την άποψη του για επείγουσα λήψη πιο σκληρών μέτρων εξέφρασε και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νικόλαος Σύψας. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, είναι εδώ και θα μας ταλαιπωρήσει και θα μας πιέσει ακόμη» δήλωσε ο καθηγητής αναγνωριζοντας ότι η επέλαση του ιού καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την ισορροπία ανάμεσα σε υγεία και οικονομία.

Επαναλαμβάνοντας όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο κ. Σύψας τόνισε ότι η κατάσταση στην Αττική είναι εκρηκτική, με τις εκτιμήσεις των ειδικών να αναφέρουν ότι τα κρούσματα αυτή την εβδομάδα θα φτάσουν έως 8.000 σε όλη την Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This