Πονοκέφαλος η «βροχή» των SMS με κωδικό 6! Σενάριο απαγόρευσης για μετακίνηση από δήμο σε δήμο

Ψάχνουν ακόμα πως να μαζέψουν την «ανεμελιά»

Must Read

Τα καμώματα του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα στις 29 Νοεμβρίου, εμπόδισαν το κυβερνητικό επιτελείο να δημοσιεύσει κάποιο ΦΕΚ για περιορισμούς στις μετακινήσεις των αθλούμενων. Μετά τον σάλο για τις ανεμελιές του πρωθυπουργού, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει απαγόρευση στη μετακίνηση για άθληση εντός της περιφερειακής ενότητας, παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις του Νίκου Χαρδαλιά ότι η άσκηση πρέπει να γίνεται κοντά στην οικία.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι αυτή η κίνηση έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην Πολιτική Προστασία, η οποία παρατηρεί ότι κάθε Σαββατοκύριακο πλήθος κόσμου κάνει βόλτες σε πάρκα, βουνά και παραλίες της Αττικής. Ελεύθεροι και χωρίς άγχος, ακολουθώντας το παράδειγμα που έδωσε ο πρωθυπουργός τους, οι πολίτες με αφορμή τον καλό καιρό, βγαίνουν έξω με τα αυτοκίνητά τους, συναντούν φίλους και απολαμβάνουν την βόλτα τους το Σαββατοκύριακο, στέλνοντας SMS τον κωδικό 6 στο 13033. Με λίγα λόγια κάποιος φορώντας αθλητικά και φόρμα μπορεί να μεταβεί από το Παγκράτι στο Σούνιο. Μπορεί μάλιστα αν έχει μαζί του μαγιό να ισχυριστεί ότι πηγαίνει για κολύμβηση και φυσικά να διαγράψει τα προηγούμενα μηνύματα προκειμένου να δείχνει ότι έχει βγει πρόσφατα από το σπίτι του.

Τα σενάρια για απαγόρευση

Μια ημέρα πριν ανακοινωθούν τα νέα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για την έκρηξη κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Αττική, τα σενάρια για περιορισμούς στην κυκλοφορία δίνουν και παίρνουν.

Το σενάριο για απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 για την Αττική που «βράζει» ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ωστόσο μια τέτοια κίνηση μοιάζει ακατόρθωτο να εφαρμοστεί. Μπορεί ακόμα να γυρίσει και μπούμερανγκ εάν παρατηρηθεί εντονότερος συνωστισμός σε ουρές και σούπερ μάρκετ, σε περιοχές που είναι πυκνοκατοικημένες.

Η αλόγιστη χρήση των μετακινήσεων με αιτιολογία την άσκηση βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων με την Πολιτική Προστασία να αναζητά απεγνωσμένα μια λύση. Η ασυνεννοησία όμως και το επιτελικό χάος που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση είναι πλέον γνωστά. Αυτό δε που είναι ολοφάνερο, είναι η διαρκής προσπάθεια της να μεταθέτει τις ευθύνες στους πολίτες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This