24/5/2022

Μαθήτρια Γ’ λυκείου σε Κεραμέως: «Η Γ’ λυκείου ή τα προσωπικά σας συμφέροντα είναι προτεραιότητα σας;»

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

«Εδώ και τώρα κρίνεται το μέλλον μας! Και εσείς το παίζεται στα χέρια σας λες και παίζεται χαρτιά»

Το άγχος και την αγωνία που βιώνουν οι μαθητές της Γ’ λυκείου, στην πιο κρίσιμη χρονιά για το μέλλον τους, περιγράφει σε μια καταιγιστική επιστολή, μια μαθήτρια που προετοιμάζεται για τις εξετάσεις.

Η μαθήτρια απευθυνόμενη στην υπουργό Παιδείας Νίκης Κεραμέως, στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Βασίλη Κικίλια, υπογραμμίζει τις δυσκολίες της τηλεκπαίδευσης η οποία αποδεικνύεται ανεπαρκής για την σωστή προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές.

Ολόκληρη η επιστολή της μαθήτριας:

«Αξιότιμοι,

Είμαι μαθήτρια της Γ’ λυκείου στην «ηλεκτρονική» σχολική χρονιά 2020-21 σε γενικό λύκειο της Αττικής και πρόκειται να συμμετάσχω στη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων. Αφορμή για την επιστολή αυτή αποτέλεσε η δυσχαιρής κατάσταση και κρίση που περνάει η παιδεία στην περίοδο του Κορωνοϊού.

Είναι αδιαμφισβήτητο πως η τηλεκπαίδευση αποτελεί μια πρωτοποριακή, τεχνολογική εξέλιξη της παιδείας, καθώς συνέβαλε σημαντικά στη συνέχιση της διδασκαλίας των σχολικών μαθημάτων. Ωστόσο, θεωρώ πως ως χώρα δεν ήμασταν ακόμα έτοιμοι για αυτό τον νέο τεχνολογικό βήμα. Η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι πολύ χαμηλή καθώς λόγω της τηλεργασίας και των νέων τρόπων ψυχαγωγίας το ίντερνετ αδυνατεί να έχει υψηλό σήμα ακόμα και τις βραδινές ώρες, με συνέπεια το μάθημα να διακόπτεται συνεχώς και ο κάθε μαθητής κάθε βαθμίδας να αδυνατεί να παρακολουθήσει σωστά και ολόκληρο το μάθημα.

Θεωρώ επίσης πως είναι αυτονόητο πως ορισμένες περιοχές – κι ειδικά οι ακριτικές – δεν έχουν καν πρόσβαση σε τεχνολογικά μέσα, τα οποία έχετε υποσχεθεί να προσφέρετε κι εδώ και 3 μήνες που βρισκόμαστε σε «σχολική» καραντίνα, ακόμα δεν έχετε ανοίξει τη πλατφόρμα για το voucher των 200 ευρώ που εμμέσως θα συνέβαλε στην απόκτησή τους.

Σημαντικό είναι επίσης να σημειωθεί, πως ειδικά εγώ ως μαθήτρια Γ’ λυκείου, αντιμετωπίζω σοβαρά προβλήματα στην ορθή διδασκαλία της ύλης καθώς λόγω της καραντίνας, οι απορίες μας έχουν συσσωρευτεί στον καθηγητή με τη μορφή μηνυμάτων, αλλά τα «μηνύματα», όπως λένε οι νέοι, «έμειναν στο διαβάστηκε».

Παρακολουθώ τις εξελίξεις αγωνιωδώς καθημερινά για πιθανή βελτίωση της κατάστασης, με την ελπίδα πως ίσως τελικά ανοίξουν τα λύκεια και οι απορίες μας λυθούν, μήπως μπορέσουμε τελικά να κατανοήσουμε και να αφομοιώσουμε σε βάθος την διδακτέα ύλη που είναι απαραίτητη να διδαχθεί για την διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Όμως παρόλο που η κατάσταση σταδιακώς βελτιώνεται, εισπράττω μια αδιαφορία. Αδιαφορία από τον υπουργείο παιδείας. Γιατί όταν οι λοιμωξιολόγοι εγκρίνουν το άνοιγμα ορισμένων βαθμίδων παιδείας, ανοίγουν όλες οι άλλες εκτός από τα λύκεια. Ποια είναι λοιπόν η προτεραιότητας σας; Η Γ λυκείου ή τα προσωπικά σας συμφέροντα; Είναι αδύνατον να έχετε υψηλές απαιτήσεις από εμάς και προσδοκίες για υψηλές βαθμολογίες από τη στιγμή που παρακολουθήσαμε ΜΟΝΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

Ενώ έχουμε άγχος και πίεση να πετύχουμε, εσείς ψηφίζετε νέους νόμους και μέτρα που καθιστούν ακόμα δυσκολότερη την ένταξή μας σε ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο κι ούτε πολλοί γονείς έχουν την οικονομική δυνατότητα για να μας εντάξουν σε ιδιωτικά κολλέγια. Αυτό είναι το ενδιαφέρον σας προς εμάς; Λέτε πως νοιάζεστε για εμάς κι ότι είμαστε η προτεραιότητα σας όταν θα πάμε να διαγωνιστούμε με μόνο 2 μήνες δια ζώσης και με ακόμα δυσκολότερες απαιτήσεις και προκλήσεις; Προσπαθήσατε τώρα να ανοίξετε εν μέρει τα λύκεια.

Κι εμείς στις κόκκινες περιοχές δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε; Να μείνουμε άπραγοι όταν συνειδητοποιούμε ότι θα γίνει ένα σύστημα διδασκαλίας δύο ταχυτήτων; Είναι κατανοητό πως λόγω της οικονομικής και υγειονομικής κατάστασης δε μπορούν να ικανοποιηθούν τα δικαιώματα μας, όπως πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού και πρόσληψη καθηγητών, αλλά ούτε και να ανοίξουν κανονικά όλα τα σχολεία.

Παρ’ όλα αυτά εφόσον δε σκοπεύετε να μας θέσετε ως πραγματική σας ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, είναι αδιανόητο να μην επιτρέπετε να λειτουργήσουν οι φορείς παραπαιδείας, δηλαδή τα φροντιστήρια, γιατί θεωρείται πως δημιουργούν «συνωστισμό». Τι συνωστισμό προκαλούν 5 άτομα όταν μέσα μια τάξη στο ίδιο το ελληνικό σχολείο συνυπάρχουν τουλάχιστον 25; Δε μας ενδιαφέρει αν θελήσετε να βάλετε κάποιο χρονικό πλαίσιο μετακίνησης για τη διασφάλιση της τήρησης των νόμων. Όταν όμως είμαστε ολιγάριθμα τμήματα και δεν μας ανοίγετε γιατί είμαστε «πολλοί» αλλά όταν έχετε την ευκαιρία, το πράσινο φως από τους λοιμοξιολόγους, να ανοίγετε σχολεία άλλων βαθμίδων, με τάξεις των 25 ατόμων αυτό είναι παράλογο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ. Δε κάνω ούτε διαμαρτυρία, ούτε κατάληψη. Διάλογο προσπαθώ να κάνω. Αλλά όταν μιλάμε «ήρεμα» προτιμάτε να μας αγνοείτε. Ως διδασκόμενοι που πρόκειται να διαγωνιστούν πανελλαδικώς, χρειαζόμαστε επειγόντως της δια ζώσης εκπαίδευση, ακόμα κι αν είναι με τη μορφή της παραπαιδείας. Αλλιώς θέλουμε επιείκεια. Γιατί θα ήταν άδικο να έχετε υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες από παιδιά που εδώ και 3 μήνες δεν έχουν παρακολουθήσει μάθημα μέσα σε σχολική τάξη μολονότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν σε λιγότερο από 4 μήνες. Γιατί κυρία Κεραμέως, εδώ δεν πρόκειται για ένα απλό διαγώνισμα τετράμηνου. Εδώ και τώρα κρίνεται το μέλλον μας. Και εσείς το παίζεται στα χέρια σας λες και παίζεται χαρτιά.

Με σεβασμό, Αθηναία μαθήτρια Γ λυκείου
Και υποψήφια πανελληνίων εξετάσεων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

Μάθε πώς κερδίζεις πληρώνοντας το λογαριασμό ρεύματος ή φυσικού αερίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν είναι η νόσος των γκέι», σχολίασε ο Μόσιαλος για την ευλογιά των πιθήκων

Έντονη είναι η ανησυχία στον πλανήτη μετά την αύξηση των κρουσμάτων της ευλογιάς των...

Γονείς καταγγέλλουν πως ο αυτιστικός γιος τους γύρισε σπίτι από το σχολείο με μώλωπες

Ανάστατοι για μια ακόμη φορά οι γονείς του μικρού Φιλίππου στη Θεσσαλονίκη, καθώς, όπως...

Σοβαρή καταγγελία Πολάκη: Δεν έχουμε γ-σφαρίνη! Κινδυνεύει η ζωή των ανοσοκατασταλμένων!

Σε κίνδυνο βρίσκεται η ζωή των ανοσοκατασταλμένων σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιοποίησε ο Παύλος...

Άγνωστοι έβαλαν σύστημα αυτόματου ποτίσματος μέσα σε σχολείο και πλημμύρισαν τα πάντα

Τα δημοτικά σχολεία του Τριλόφου και της Αγίας Παρασκευής στο δήμο Θέρμης της ανατολικής...

Η ΔΕΠΑ πλήρωσε τη Gazprom για το φυσικό αέριο Απριλίου

Η μια μετά την άλλη οι χώρες της ΕΕ εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους στη...

Παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης!

Όταν ο «Ρουβίκωνας» κάνει... παρέμβαση μέχρι και στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, τότε κάτι πάει...

Από τις 14 του μήνα έχει εξαφανιστεί μια 14χρονη στη Θεσσαλονίκη

Από το Σάββατο 14 Μαΐου έχουν χαθεί τα ίχνη ενός 14χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη,...

Το 30% του συνόλου των προμηθειών LNG στην Ελλάδα είναι για τη Βουλγαρία

Ιστορικό ρεκόρ για τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο νησί Ρεβυθούσα κοντά...

Πλοιάριο με μετανάστες από τα τουρκικά παράλια προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού!

Ανεβαίνει η ένταση στο Αιγαίο τις τελευταίες ώρες, με τα κυκλώματα μεταφοράς μεταναστών από...

Σκύλος κόντεψε να «στραγγαλίσει» αγοράκι με το λουρί του!

Ένα ακόμη ατύχημα συνέβη σε παιδική χαρά, το οποίο, μάλιστα, λίγο έλειψε να αποβεί......

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερωτευμένη ξανά η Αθηνά Ωνάση – Αυτός είναι ο άνδρας που έκλεψε την καρδιά της

«Φωτιές» έχουν ανάψει τα ξένα δημοσιεύματα που θέλουν την...

«Άγριες μέλισσες»: Αυτό είναι το φονικό φινάλε

Στις 7 Ιουλίου ολοκληρώνονται έπειτα από τρία χρόνια επιτυχίας...

Προσοχή! Αυτή είναι η νέα αυστηρή προειδοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας

Ποιο μήνυμα δεν πρέπει να ανοίξετε για να μην πέσετε θύματα των... μετρ της απάτης!

Μωβ μέδουσα της Μεσογείου: Σε έξαρση το φετινό καλοκαίρι – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μεγάλη έξαρση της μωβ μέδουσας (Pelagia noctiluca), αναμένεται εφέτος...

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 14χρονου στα Πατήσια: Ήταν τελικά αυτοκτονία;

Τι δηλώνει η μητέρα του Μάκη για το ενδεχόμενο δυστυχήματος

Βαρύ πένθος για την οικογένεια Ζουγανέλη

Στιγμές πένθους και θρήνου περνάει η οικογένεια Ζουγανέλη.Με μια...

Μπάχαλο με εκατοντάδες τουρίστες που εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα 

Απογοητευμένοι και εκνευρισμένοι είναι εκατοντάδες ταξιδιώτες που πρόκειται να πετάξουν...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ