Πέμπτη 29/7/2021

Στο έλεος των εισπρακτικών της ΔΕΗ για μικρο-οφειλές οι αγρότες της Κομοτηνής!

Σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης, οι παραγωγοί επιβαρύνονται και με το κόστος επανασύνδεσης της γεώτρησης με το δίκτυο

Κόβουν το ρεύμα σε αγρότες της Κομοτηνής, κυρίως στις πομόνες, για μικρο-οφειλές, ενώ προκύπτουν πλέον ιδιαίτερα ζητήματα για τις ομαδικές γεωτρήσεις και για το πότισμα των χωραφιών.

Οι αγρότες της Ροδόπης έχουν πέσει θύματα αλλεπάλληλων οχλήσεων των εισπρακτικών της ΔΕΗ, που ζητούν επισταμένως τις οφειλές, ακόμα και μικρών ποσών, για αγροτικές γεωτρήσεις. Μάλιστα, έχουν να αντιμετωπίσουν και το φάσμα της διακοπής της ρευματοδότησης, που θα προκαλέσει επιπλέον κόστη, ή της απένταξης από το αγροτικό ρεύμα, αποτέλεσμα, όπως τονίζουν, της εισπρακτικής πολιτικής της ΔΕΗ, που δεν λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες τόσο των πληρωμών των αγροτών, οι οποίες δεν γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, όσο και την πραγματικότητα των ομαδικών γεωτρήσεων.

Η πολιτική της ΔΕΗ άλλαξε τα τελευταία χρόνια

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Κομοτηνής, Νίκος Κυριαζής, τόνισε: «Αυτό που ενοχλεί τους αγρότες είναι η πολιτική που ακολουθεί η ΔΕΗ στο συγκεκριμένο θέμα, η οποία άλλαξε τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, παρότι δεν υπήρχαν οι εισπρακτικές εταιρίες, δεν υπήρχαν περιπτώσεις που η ΔΕΗ έμενε απλήρωτη, απλά αργούσε να πληρωθεί, καταβάλλοντας βεβαίως και τις όποιες προσαυξήσεις. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που η κάθε εταιρία γίνεται πιεστική, και μάλιστα σε αγρότες που πολλές φορές είναι άνω των 60 ετών και δεν μπορούν να χειριστούν ηλεκτρονικές πληρωμές, αλλά πρέπει να πάνε στη ΔΕΗ ή στην τράπεζα και αυτή την εποχή φοβούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που η απειλή γίνεται πραγματικότητα, κάτι που σημαίνει επιπλέον κόστος για τους παραγωγούς, εξαιτίας του κόστους επανασύνδεσης της γεώτρησης με το δίκτυο, γι’ αυτό και επισημαίνει ο κ. Κυριαζής: «Οι αγρότες έχουν πιέσει επανειλημμένα για να βρεθεί μια λύση στο συγκεκριμένο θέμα. Πριν από περίπου δύο χρόνια είχαν λάβει διαβεβαιώσεις πως για τα αγροτικά τιμολόγια δεν θα υπάρξουν πιέσεις, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της καλλιεργητικής περιόδου, όμως αυτό δεν έγινε ποτέ».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ