Αλκιβιάδης Βατόπουλος: Δεν εφαρμόστηκαν τα μέτρα στις κόκκινες περιοχές, γι’ αυτό αυξήθηκαν τα κρούσματα (video)

Must Read

Στον λόγο που ώθησε τους λοιμωξιολόγους στην απόφαση να ληφθούν νέα, πιο αυστηρά μέτρα αναφέρθηκε ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Προσπαθούμε να αποφύγουμε το τρίτο κύμα. Υπάρχει τάση ανόδου και τα μέτρα αποσκοπούν στο να ανακοπεί η αύξηση, για να μη γίνει ανεξέλεγκτη. Το στοίχημα είναι αυτό, να πιάσουν τα μέτρα», τόνισε.

Ο καθηγητής έκανε λόγο και για την χθεσινή συνεδρίαση σημειώνοντας πως η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων συζητούσε για σχεδόν οκτώ ώρες. «Συνυπολογίσαμε και τη δυνατότητα της κοινωνίας να αντέξει τα νέα μέτρα. Χθες συζητήθηκαν τα πάντα, ήταν κρίσιμη συνάντηση. Μεγάλο μέρος της συζήτησης για να ερμηνεύσουμε τα δεδομένα και μετά τι μπορεί να αντέξει η κοινωνία» εξήγησε ο κ. Βατόπουλος. Μάλιστα, τόνισε πως τα μέτρα αυτά πάρθηκαν επειδή τα μέτρα στις περιοχές που ήταν «κόκκινες» δεν εφαρμόστηκαν, με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα κρούσματα.

«Περισσότερο μεταδίδουν τον ιό οι γονείς στα παιδιά και όχι τα παιδιά στους γονείς»

Σχολιάζοντας τη λειτουργία των σχολείων, υπογράμμισε ότι οι μεταλλάξεις αυξάνουν τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού σε μεγάλους και παιδιά, αλλά στα παιδιά μεταδίδεται λιγότερο από ό,τι στους ενήλικες. «Σκεφτήκαμε ότι στα σχολεία είναι πιο ελεγχόμενη η κατάσταση, σε αντίθεση με το να μένουν σπίτι και να βγαίνουν στα πάρκα. Περισσότερο μεταδίδουν τον ιό απ’ ό,τι φαίνεται οι γονείς στα παιδιά και όχι τα παιδιά στους γονείς», δήλωσε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στα εμβόλια, ο καθηγητής ανέφερε ότι μέχρι στιγμής τα εμβόλια καλύπτουν τις μεταλλάξεις, όμως, ξεκαθάρισε ότι πρέπει να αυξηθεί η ταχύτητα των εμβολιασμών. «Πρέπει ο εμβολιασμός να γίνει όσο πιο γρήγορα και να καλύψει μεγάλο μέρος πληθυσμού του πλανήτη. Πρέπει να αυξηθούν οι ρυθμοί. Βγαίνουν και νέα εμβόλια. Θέλω να ελπίζω ότι ως το καλοκαίρι θα πάρουμε ανάσα» κατέληξε ο κ. Βατόπουλος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This