Δευτέρα 2/8/2021

Αλκιβιάδης Βατόπουλος: «Πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτήν την κατάσταση για ακόμη ένα εξάμηνο»

Καμπανάκι κινδύνου κρούει ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, προειδοποιώντας για αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και των θανάτων μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Στην Ελλάδα και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη ξαναμπαίνουμε σε μία αύξηση, έχουμε έξαρση των κρουσμάτων. Το πώς θα εξελιχθεί αυτή η αύξηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες» είπε ο καθηγητής.

Οι εμβολιασμοί και η τήρηση των μέτρων είναι το κλειδί

Όπως είπε αυτήν την εβδομάδα ή την επόμενη περιμένουμε μία αύξηση στους θανάτους και τα βαριά περιστατικά που θα νοσηλευτούν. Παράλληλα, είπε ότι το βασικό είναι να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί των πολιτών. «Για εμένα οι εμβολιασμοί είναι το σημείο-κλειδί» ανέφερε.

Ο κ. Βατόπουλος σημείωσε πως δεν μπορούμε να έχουμε επ’ άπειρον lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας, κλειστά σχολεία, μαγαζιά γιατί πλέον καταστρέφεται η κοινωνία και η οικονομία. «Η συμπεριφορά μας και η κοινωνία θα πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτήν την κατάσταση για ένα εξάμηνο ακόμη. Το κλειδί είναι η εφαρμογή των μέτρων. Πριν αποφασίσουμε σκληρότερα μέτρα, καλό είναι να δούμε αν αυτά που τώρα υποτίθεται ότι εφαρμόζονται, εφαρμόζονται» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Βατόπουλος επεσήμανε πως το ανησυχητικό είναι ότι από μία εκδήλωση ή ένα τυχαίο γεγονός, έχουμε υπερμεταδόσεις. «Π.χ. μία αθώα συνάντηση πέντε ανθρώπων έξω από ένα περίπτερο που κάθισαν να μιλήσουν. Τέτοιου είδους μικρά γεγονότα που μπορούν να προκαλέσουν μία αύξηση των κρουσμάτων που μετά μπορεί να εξελιχθεί» κατέληξε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ