Λόγω βραχυκυκλώματος η πυρκαγιά στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου κατά τον ΑΔΜΗΕ – Τι λέει η Πυροσβεστική

Για το νέφος που δημιουργήθηκε και το αν είναι τοξικό, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση

Must Read

Βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο, είναι η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά και έθεσε εκτός λειτουργίας το ΚΥΤ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΑΔΜΗΕ. Σιγή προς το παρόν για το αν το νέφος που δημιουργήθηκε είναι τοξικό και το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες.

Η πυρκαγιά, όπως ανακοίνωσε ο Διαχειριστής, εκδηλώθηκε στις 11.05 μ.μ. Από τη βλάβη επηρεάστηκε με διακοπές ρεύματος το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου.

«Αυτή τη στιγμή», τονίζεται, «καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ με την ηλεκτροδότηση να έχει ήδη αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της Αττικής και στο σύνολο του δικτύου υψηλής τάσης στην Πελοπόννησο».

Στην Αττική, σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, επανηλεκτροδοτήθηκαν το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, ενώ στη Δυτική Αττική οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα. Στην Πελοπόννησο οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι.

Στο σημείο έχουν μεταβεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή.

Η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση η κατάσταση στον τόπο της πυρκαγιάς είναι βελτιωμένη, ωστόσο η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμα υπό πλήρη έλεγχο (02:00) και συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, με την συνδρομή ειδικού οχήματος κατάσβεσης πυρκαγιών διυλιστηρίων και από δυνάμεις της ΕΜΑΚ, οι οποίες είναι σε πλήρη ανάπτυξη, παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά δεν πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις, καθώς παραμένει ο κίνδυνος λόγω της υπερυψηλής τάσης του ρεύματος.

Όπως έγινε γνωστό από την Υπηρεσία, λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης υπήρξαν πολλοί εγκλωβισμοί σε ασανσέρ και χρειάστηκε σε κάποιες περιπτώσεις η επέμβαση των πυροσβεστών.

Σε ετοιμότητα, εν τω μεταξύ, βρίσκεται μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς ο  μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ στον τόπο της πυρκαγιάς έχουν μεταβεί ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, μεικτό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και του ΠΣ, έχουν μεταβεί στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υποσταθμό της ΑΔΜΗΕ στα Nεόκτιστα Ασπροπύργου, για την διερεύνηση των αιτιών.

Πραγματοποιείται κατάσβεση από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, με την συνδρομή ειδικού οχήματος κατάσβεσης πυρκαγιών διυλιστηρίων και από δυνάμεις της ΕΜΑΚ. Ταυτόχρονα, δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος κινητοποιήθηκαν και αντιμετώπισαν συμβάντα παροχής βοηθείας κυρίως εξ αιτίας εγκλωβισμών σε ανελκυστήρες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ως συνέπεια της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός του ΠΣ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This