Πέμπτη 29/7/2021

Φωτιά στο ΚΥΤ του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο: Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε Αττική και Πελοπόννησο (video)

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης μετέβησαν στο ΚΥΤ

Πυρκαγιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο του ΑΔΜΗΕ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση πολλών περιοχών στην Αττική και την Πελοπόννησο. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της ΓΓΠΠ έσπευσαν στο σημείο.

Σε πορεία αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Πελοποννήσου, αλλά και στις περισσότερες περιοχές της Αττικής βρίσκεται ο ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν.

Το ΚΥΤ Κουμουνδούρου είναι νευραλγικό σημείο για την ηλεκτροδότηση, γι’ αυτό το λόγο η βλάβη επηρέασε τόσο το κέντρο της Αθήνας, Δυτικά και Νότια προάστια όσο και μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου.

Αρμόδιες πηγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφεραν ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές από την πυρκαγιά. Βέβαια, το τι γίνεται με τα πιθανόν τοξικά υλικά που βρίσκονται πλέον στην ατμόσφαιρα, είναι ακόμα άγνωστο.

 Οι διακοπές ρεύματος επηρέασαν μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου (περιοχές σε Μεσσηνία, Κορινθία, Λακωνία, Αργολίδα), τον Πειραιά, τα δυτικά προάστια και το κέντρο της Αθήνας.

nb aspropyrgos fotia1

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης μετέβησαν στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου.

Η φωτιά ήταν ορατή πίσω από το όρος Αιγάλεω και σε πολλά σημεία της Αττικής που βρίσκονται κοντά.

nb keimeno fotia aspropyrgos

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ