Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Κ. Καραμανλής: «Έτος υποδομών» το 2021, με σημαντικά έργα ύψους άνω των 13 δισ. ευρώ

Η γραμμή 4 του μετρό θα είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής που πρόκειται να κατασκευαστεί τα επόμενα χρόνια

«Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο, όπου η δουλειά που έχει γίνει επί 18 μήνες αποδίδει καρπούς και το 2021 θα είναι το έτος των υποδομών», υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «ένα ολοκληρωμένο πλάνο, μεγάλων αλλά και μικρότερων έργων υποδομής, που έχει ανάγκη ο τόπος, συνολικού ύψους άνω των 13 δισεκατομμυρίων ευρώ», τα οποία χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τα έργα που, όπως είπε, «η κυβέρνηση βρήκε τελματωμένα, αλλά κατάφερε να τα σώσει, με πιο χαρακτηριστικό το μετρό της Θεσσαλονίκης», ενώ χαρακτήρισε «σπουδαίο νέο ότι ύστερα από τόσα χρόνια καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε τον διαγωνισμό για τη γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας, το μεγαλύτερο έργο υποδομής που πρόκειται να κατασκευαστεί τα επόμενα χρόνια στην πατρίδα μας, προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ και του οποίου οι εργασίες θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2021».

Αναφέρθηκε επίσης στα οδικά έργα που ξεμπλοκάρουν, με πρώτο τον αυτοκινητόδρομο Ε-65, αλλά και το Πάτρα – Πύργος, τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του οποίου κατατέθηκε προχθές και σύντομα θα παρουσιαστεί η τελική χάραξη, καθώς και το Άκτιο – Αμβρακία.

Νέα γενιά έργων

Η νέα γενιά έργων είναι: το νέο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων, ύψους 3,3 δισ. ευρώ, με έμφαση ιδίως στην εμπορική μεταφορά, με συνδέσεις σε λιμάνια και αεροδρόμια και στην ολοκλήρωση του κορμού του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας στον άξονα της ΠΑΘΕ, 10 μεγάλα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ, οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού και η επέκταση της γραμμής 2 του μετρό προς τη Δυτική Αττική.

Επίσης, το νέο Πρόγραμμα Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας που περιλαμβάνει σημειακές παρεμβάσεις σε 7.000 επικίνδυνα σημεία σε όλη τη χώρα και έργα όπως τα Καλαμάτα – Ριζόμυλος και Δράμα – Αμφίπολη, τα εγγειοβελτιωτικά έργα Αμβρακίας – Αμφιλοχίας, το φράγμα του Μύρτου στο Λασίθι και τα έργα ύδρευσης στην Κέρκυρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ