Μάριος Θεμιστοκλέους: Ραντεβού μόνο για το AstraZeneca όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών!

«Βιώνουμε δύο πανδημίες: Την πανδημία της Covid 19 και την πανδημία της υπερπληροφόρησης»

Must Read

Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με το «εξαιρετικής αποτελεσματικότητας» εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, να κάνει λόγο για «δύο πανδημίες».

Τον λόγο πήρε αρχικά η κυρία Θεοδωρίδου, μιλώντας για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca, επισημαίνοντας ότι, όπως έχει ήδη ειπωθεί, το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι ασφαλές για ηλικίες από 18 έως 64 ετών. Κατόπιν επισήμανε ότι η διάρκεια αναμονής ανάμεσα στις 2 δόσεις του είναι οι 12 εβδομάδες, καθώς έτσι αναπτύσσονται περισσότερα αντισώματα κατά του ιού στον οργανισμό.

Στη συνέχεια μίλησε για την παραπληροφόρηση που υπάρχει σχετικά με τον εμβολιασμό και τη γονιμότητα. «Τεκμηριωμένες μελέτες δείχνουν ότι η γονιμότητα δεν επηρεάζεται από το εμβόλιο», τόνισε, θέλοντας να αποσαφηνίσει τα πράγματα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δύο πανδημίες

«Βιώνουμε δύο πανδημίες: Την πανδημία της Covid 19 και την πανδημία της υπερπληροφόρησης. Την πρώτη θα τη νικήσει το εμβόλιο, τη δεύτερη, όμως, που είναι πιο δύσκολη, θα τη νικήσει μόνο το αν και κατά πόσον θα τηρήσουμε το κλασικό ρητό “παν μέτρον άριστον”», κατέληξε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

«Στις 10 Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών και στις 12 η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών, ενώ στις 15 του μήνα ξεκινούν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca», τόνισε ο κύριος Θεμιστοκλέους, επισημαίνοντας πως όποιοι πολίτες ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μόνο για εμβολιασμό με το AstraZeneca.

«Επιχειρησιακά θα αναπτύξουμε δύο παράλληλα συστήματα. Το ένα σύστημα είναι αυτό όπου διενεργούμε εμβολιασμούς αυτή τη στιγμή (ηλικίες 80 και άνω), στο οποίο τις επόμενες ημέρες θα μπει και η ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών, και το άλλο σύστημα θα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα όπου θα ενεργούν εμβολιασμούς αποκλειστικά και μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca», διευκρίνισε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. «Όσοι πολίτες ανήκουν στις ηλικίες άνω των 65 ετών, δεν θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό με AstraZeneca», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This