Κλείδωσαν οι γαλλικές φρεγάτες!

Ιστορική εξέλιξη για την εθνική μας άμυνα

Must Read

Όπως όλα δείχνουν, είναι θέμα χρόνου η υπογραφή για την αγορά τεσσάρων γαλλικών φρεγατών τύπου Belhara. Η συμφωνία δίκαια θα χαρακτηριστεί συμφωνία του αιώνα για το Πολεμικό Ναυτικό, διότι το κόστος θα ανέλθει στα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ θα υπάρξει και ενδιάμεση λύση μέχρι την ναυπήγηση των τεσσάρων φρεγατών.

Σύμφωνα με τις διαρροές, οι δύο φρεγάτες θα κατασκευαστούν στα ελληνικά ναυπηγεία, δίνοντας έτσι ανάσα στην ναυπηγική βιομηχανία της Ελλάδος και φυσικά την απαραίτητη τεχνογνωσία. Θα κριθούν πολλά από το εάν θα υπάρξει και συμφωνία για μελλοντικές συμπαραγωγές εντός ελληνικού εδάφους για ναυπήγηση φρεγατών που θα μπορούν να πουληθούν σε τρίτες χώρες. Κάτι που επίσης θα είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Αναμένεται να δούμε πότε θα ανακοινωθεί επισήμως αυτή εξέλιξη, η οποία όπως είναι φυσικό θα προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στην Ολλανδία, χώρες που είχαν καταφέρει να ακυρώσουν τρεις φορές μέχρι σήμερα την οριστικοποίηση της συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Οι γαλλικές φρεγάτες ήταν πάγια απαίτηση του πολεμικού ναυτικού από τότε που άνοιξε η συζήτηση, καθώς θεωρούνται οι πλέον αποτελεσματικές για τις ανάγκες του ελληνικού πολεμικού ναυτικού. Ενώ εάν συνοδευτούν με τους πανίσχυρους γαλλικούς στρατηγικούς πυραύλους, τότε θα αποτελέσουν τέσσερα πλωτά οχυρά ή κανένα πλήξουν ακόμα και την καρδιά της Άγκυρας από το Αιγαίο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This