Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Η «προστατευόμενη» του Γ. Στουρνάρα θα γίνει και επίσημα το… δεξί χέρι του στην ΤτΕ!

Σε μια συνάντηση με την τρόικα το 2012 η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου είχε λιποθυμήσει μπροστά στον Πολ Τόμσεν

Ένα πρόσωπο από τα… παλιά προτείνει ο Γιάννης Στουρνάρας για την υποδιοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος, στη θέση του απερχόμενου υποδιοικητή Θεόδωρου Μητράκου, επιβεβαιώνοντας όσα είχε γράψει προ ημερών η «δημοκρατία».

Η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου είχε γίνει γνωστή στην εποχή των σκληρών Μνημονίων, όταν σε μια συνάντηση με την τρόικα το 2012 λιποθύμησε μπροστά στον Πολ Τόμσεν. Υπενθυμίζεται ότι συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές από τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που είχε διατελέσει στο οικονομικό επιτελείο την περίοδο που «τσάρος» της χώρας ήταν ο νυν διοικητής της ΤτΕ.

Δείτε επίσης: Μέγα ηθικό θέμα για την εκλεκτή του Στουρνάρα αν υπάρχει δικαστική έρευνα

Βάσει του βιογραφικού της κυρίας Παπακωνσταντίνου, όμως, πέρα από τη θέση στο υπουργείο Οικονομικών, από το 2017 ασκεί και τα καθήκοντα του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της PQH Ενιαίος Εκκαθαριστής Α.Ε. Ωστόσο, δεν είναι η μόνη θέση την οποία κατέχει, καθώς πρόσφατα τοποθετήθηκε και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μεγάρου Μουσικής.

«Mπλόκαρε» επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ

Οι… γνωρίζοντες επισημαίνουν πως η προτεινόμενη για την υποδιοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος ήταν το στέλεχος της -τότε- κυβέρνησης που «μπλόκαρε» την επένδυση ύψους 100.000.000 ευρώ της εταιρίας Siemens, την οποία ήταν υποχρεωμένη να υλοποιήσει στη χώρα μας. Πρόκειται για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που είχε υπογράψει η γερμανική εταιρία με το Ελληνικό Δημόσιο ως αντιστάθμισμα του σκανδάλου δωροδοκίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ