Τρίτη 15/6/2021

ΟΑΣΘ: Διαμαρτυρίες των εργαζομένων για ευθύνες της διοίκησης στη διασπορά του κορωνοϊού στα αστικά λεωφορεία

Τα εκατομμύρια που δίνει η κυβέρνηση σε ΚΤΕΛ και ιδιώτες θα μπορούσε να τα επενδύσει στη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών

Ευθύνες στη διοίκηση του ΟΑΣΘ για τη διασπορά του κορωνοϊού μέσα στα αστικά λεωφορεία επιρρίπτουν οι εργαζόμενοι στον οργανισμό, οι οποίοι μάλιστα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία.

Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ διαμαρτύρονται για την κακή κατάσταση των μέσων μαζικής μεταφοράς, που έχει συμβάλει, όπως υποστηρίζουν, στη διασπορά του κορωνοϊού, με δεκάδες εργαζομένους να έχουν αρρωστήσει, εκατοντάδες να έχουν μπει σε καραντίνα, ενώ κάποιοι δεν είναι πια στη ζωή εξαιτίας της πανδημίας.

Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, «ο ΟΑΣΘ, αντί να εντείνει τα μέτρα προστασίας, επιδόθηκε σε περικοπές μισθών, σε μείωση των ρεπό των εργαζομένων, ενώ δεν πληρώνει παροχές μη μισθολογικού κόστους εδώ και ενάμιση χρόνο».

Υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις

Σε δηλώσεις του, ο Νικήτας Τσαρίδης, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα ΟΑΣΘ, επισήμανε: «Όλο το τελευταίο διάστημα ξέρουμε ότι υπάρχουν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζομένους του οργανισμού. Σε συνθήκες πανδημίας η κυβέρνηση, παρόλο που υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις, φέρνει συνεχώς νέα μέτρα, ενώ μειώνει μισθούς και ιδιωτικοποιεί τις συγκοινωνίες. Τα χρήματα που δίνει σε ΚΤΕΛ και ιδιώτες (πάνω από 35.000.000 ευρώ) θα μπορούσε να τα επενδύσει η κυβέρνηση στα λεωφορεία, με καλύτερες συνθήκες για όλους. Η διοίκηση τονίζει ότι θα προχωρήσουν σε ενοικίαση λεωφορείων, κάτι για το οποίο διαφωνούμε, γιατί τα χρήματα του ελληνικού λαού πρέπει να διατίθενται για την εξυπηρέτησή του».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ