Πέμπτη 29/7/2021

Σοβαρή καταγγελία εκπαιδευτικών στην Ικαρία για την επίσκεψη του πρωθυπουργού

Ξεσήκωσαν Σαββατιάτικα τους μικρούς μαθητές για την φωτογράφιση

Η επικοινωνία όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν ο πρωθυπουργός, είναι αυτό που τον ενδιαφέρει, και όχι η ουσία. Με μοναδικό του όπλο στη φαρέτρα, την επικοινωνιακή πολιτική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεσήκωσε Σαββατιάτικα του μαθητές της Ικαρίας προκειμένου να δείξει στις κάμερες και στους ψηφοφόρους του ότι ενδιαφέρεται για τους ακρίτες μαθητές. Ο φωτογραφικός φακός τον «συνέλαβε» ωστόσο με τα χέρια στις τσέπες, γνωστό επικοινωνιακό ατόπημα που επαναλαμβάνει όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα, παρά τις επανειλημμένες εισηγήσεις της επικοινωνιακής του ομάδας, να το σταματήσει.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας – Φούρνων, οι μαθητές αναγκάστηκαν να μεταβούν στις τάξεις τους, στο σχολείο προκειμένου να ενισχύσουν το επικοινωνιακό σόου του πρωθυπουργού.

5237043
Τους έβαλαν να γράψουν και μήνυμα για καλωσόρισμα…

«Χθες, Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στη σύντομη παρουσία του στη Θύμαινα, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το δημοτικό σχολείο της περιοχής. Για τις ανάγκες της φιέστας που οργανώθηκε και του επικοινωνιακού τρικ επιστρατεύτηκαν οι μαθητές του σχολείου που κανονικά, μέρα Σάββατο, θα έπρεπε να είναι κλειστό.

Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τους μαθητές, ενώ η κυβέρνησή του προχωράει σε σειρά αντιεκπαιδευτικών μέτρων, που οδηγούν ακόμα και σε κλείσιμο τμημάτων. Ένα από αυτά είναι και η αξιολόγηση, που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη υποβάθμιση των σχολείων. Η έκθεση Πισσαρίδη άλλωστε, που ασκεί επίδραση στο έργο της, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών καθώς αναφέρει ότι το κόστος ανά ώρα επαφής δασκάλου/καθηγητή και μαθητή στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλό.

Καταγγέλουμε την υποκρισία τους και διαμηνύουμε ότι μαζικά και ενωτικά θα αποτρέψουμε τα σχέδια τους.»

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ