ΕΟΔΥ: 1526 νέα κρούσματα και 20 νεκροί το τελευταίο 24ωρο, στους 277 οι διασωληνωμένοι

Για εφαρμογή lockdown τύπου Μαρτίου μίλησε σήμερα ο υπουργός Υγείας

Must Read

Στη σκιά της εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών για ολικό «λουκέτο» στην Αττική, από αύριο κιόλας, και των εξαγγελιών του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για πιο σκληρά μέτρα και εφαρμογή lockdown τύπου Μαρτίου, σήμερα, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1526 νέα κρούσματα και 20 νέες απώλειες κατά το τελευταίο 24ωρο.

Αναλυτικά η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1526 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 166067, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6061 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 52913 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

277 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 200 (72.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1176 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 20 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6017 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3534 (58.7%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Ακλόνητη στο «θρόνο» της η Αττική

Επιμένει, δυστυχώς, η Αττική, καταγράφοντας και σήμερα τα μισά, και, πιο συγκεκριμένα, 750, από τα 1526 νέα κρούσματα, αποτυπώνοντας την ανησυχητική εικόνα που, όπως όλα δείχνουν, οδηγεί στην απόφαση για ολικό σκληρό lockdown. Στη Θεσσαλονίκη, εξάλλου, τα κρούσματα είναι 174, την ώρα που 14 περιφέρειες καταγράφουν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

  • Δείτε τους πίνακες με την κατανομή των κρουσμάτων ανά περιφερειακή ενότητα, όπως δημοσιοποιήθηκαν από τον ΕΟΔΥ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This