Πέμπτη 5/8/2021

Ο Άγιος Βαλεντίνος κρατάει ανοιχτά για δύο ημέρες τα ανθοπωλεία

Ραντεβού με click away είτε με click in shop

«Λουκέτο» μπαίνει πάλι από σήμερα στο λιανεμπόριο, ενώ στο πλαίσιο του αυστηρού καθολικού lockdown θα λειτουργήσουν συγκεκριμένα είδη καταστημάτων. Την ίδια στιγμή, κατ’ εξαίρεση και μόνο γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου θα είναι ανοιχτά τα ανθοπωλεία.

Στην ενημέρωση για τα νέα μέτρα ανακοινώθηκε χθες πως κλείνουν πάλι τα καταστήματα λιανικής, ακόμα και όσα λειτουργούσαν με click away. Ανοιχτά θα μείνουν σε όλη τη διάρκεια της τρίτης καραντίνας τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι), τα φαρμακεία, τα pet shops, οι επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών (αποκλειστικά για επισκευή συσκευών, εξόφληση λογαριασμών και ανανέωση υπολοίπου), τα καταστήματα οπτικών, ακουστικών βαρηκοΐας, περουκών και ποστίς (μόνο με ραντεβού), τα καθαριστήρια, τα βενζινάδικα, τα ΚΤΕΟ και τα συνεργεία. Επίσης, κανονικά συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα καταστήματα εστίασης, μόνο, όμως, για τις υπηρεσίες delivery και take away.

Με click away

Το αίτημα των ανθοπωλών έγινε δεκτό και μόνο γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο τα μαγαζιά τους θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί ως τις 5.30 το απόγευμα, είτε με click away είτε με click in shop, ενώ πρέπει να τηρείται το μέτρο της παρουσίας ενός ατόμου ανά 25 τ.μ.

Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας για τα καταστήματα τροφίμων, τα pet shops, τα καθαριστήρια, τις υπηρεσίες τηλεφωνίας είναι από τις 7 το πρωί ως τις 8.30 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 7 το πρωί ως τις 5.30 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα. Τέλος, τις Κυριακές επιτρέπεται η λειτουργία μόνο των παντοπωλείων, ζαχαροπλαστείων, φούρνων ως τις 5.30 εφόσον το επιτρέπουν ειδικότερες διατάξεις. Τα σούπερ μάρκετ μπορούν να λειτουργούν και ως τις 5.30 για την εκτέλεση των ηλεκτρονικών παραγγελιών τους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ