Σάββατο 31/7/2021

Ο κορωνοϊός χτύπησε στην καρδιά την 16χρονη Μαργαρίτα

Η διαπίστωση του ιατροδικαστή για τον αιφνίδιο θάνατο της νεαρής μαθήτριας

Ο κορωνοϊός χτύπησε την καρδιά και έδωσε το τελικό χτύπημα στη 16χρονη Μαργαρίτα από τη Θήβα, που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο στις 3 Φεβρουαρίου, έπειτα από σοβαρές επιπλοκές που παρουσίασε και οδήγησαν στον αιφνίδιο θάνατό της.

Μάλιστα, θεωρείται το μικρότερο σε ηλικία θύμα του κορωνοϊού! Για να πραγματοποιηθεί νεκροτομή για την απερίγραπτη τραγωδία χρειάστηκε η παρέμβαση εισαγγελέα, καθώς δεν γίνονται σε περιπτώσεις θανάτου από Covid-19.

Ομως από την πρώτη στιγμή του χαμού της άτυχης ανήλικης οι γονείς της έκαναν λόγο για παραλείψεις και λάθη κι έτσι ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων ήταν αυτός που πραγματοποίησε την εξέταση και διαπίστωσε αλλοιώσεις στο μυοκάρδιο.«Ενας αιφνίδιος καρδιακός θάνατος σε παιδιά σημαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων μια συγγενή καρδιοπάθεια ή αρρυθμία. Αν, όμως, υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα ή νόσος Covid, θα πρέπει να προσανατολιστούμε σε αυτό το πεδίο» δήλωσε στο Star ο ιατροδικαστής. Ωστόσο, πλήρη εικόνα θα δώσουν οι ιστολογικές εξετάσεις, καθώς η Μαργαρίτα είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό. Το Νοσοκομείο Θήβας είχε αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του:

Με υποκείμενα νοσήματα

«Παιδί θήλυ 16 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, έχοντας ήδη διαγνωσθεί θετικό στον κορωνοϊό με ήπια κλινικά συμπτώματα και επέστρεψε στην οικία του. Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επανήλθε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, πραγματοποίησε τις απαραίτητες εξετάσεις, της δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε στην οικία της σε πολύ καλή κατάσταση».

Ομως η εξέλιξη ήταν τραγική, καθώς η κατάσταση της Μαργαρίτας επιδεινώθηκε, ξαναμπήκε στο νοσοκομείο όπου διασωληνώθηκε και τελικά κατέληξε. Η οικογένεια του κοριτσιού υποστηρίζει ότι είχαν ενημερώσει τους γιατρούς πως είχε διαβήτη και ότι το περιστατικό δεν αντιμετωπίστηκε με την πρέπουσα προσοχή. Επιπλέον, ο 20χρονος αδελφός της είχε απευθύνει δημόσια έκκληση να προσέχουν όλοι, καθώς μέχρι να τους βρει το κακό ο ίδιος ήταν αρνητής του κορωνοϊού και ασπαζόταν θεωρίες συνωμοσίας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ