Σάββατο 8/5/2021

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με χημικά, κρότου λάμψης και 24 προσαγωγές μετά το τέλος της πανεκπαιδευτικής πορείας (video)

Στην πορεία στη συμπρωτεύουσα συμμετείχαν περίπου 7.500 άτομα

Μόλις 24 ώρες μετά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ, τα οποία οδήγησαν σε 52 προσαγωγές, είχαμε «μια απ’ τα ίδια», αλλά αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη.  

Ειδικότερα, το κέντρο της πόλης μετατράπηκε για ακόμη μία φορά σε πεδίο μάχης, όταν οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα εναντίον των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, ενώ οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης έπεσαν «βροχή». Όλα ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές έκλεισαν με κάδους την οδό Εγνατία, ενώ ακολούθησε κυνηγητό μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους.

Κατόπιν, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, μετά την ολοκλήρωση του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στη συμπρωτεύουσα, στην οποία αναφέρει πως στην πορεία συμμετείχαν περίπου 7.500 άτομα και, μέχρι στιγμής, έχουν προσαχθεί 24 άτομα, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Την 17.30 ώρα σήμερα (Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021), πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση περίπου (7.500) ατόμων στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς (Άγαλμα Βενιζέλου) και ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, μέχρι το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη στάση.

Από εκείνο το σημείο, ομάδα (1.000) περίπου ατόμων μετακινήθηκαν προς το μνημείο Καμάρας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη άλλη συγκέντρωση.

Στη συνέχεια απέκλεισαν την οδό Εγνατία με κάδους απορριμμάτων και επιτέθηκαν αναίτια και απρόκλητα με πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και κρότου – λάμψης και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 24 άτομα, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Ακολουθεί σε παράρτημα κατάλογος με τα Σωματεία, Συλλόγους και Οργανώσεις που είχαν απευθύνει δημόσιο κάλεσμα για συμμετοχή στη συνάθροιση.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

1. Φοιτητικοί Σύλλογοι

2. Άτομα ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου».

  • Δείτε πλάνα από τα επεισόδια:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ