Πέμπτη 29/7/2021

Με «τυφλά» lockdown και ψέματα πάμε χύμα στο τρίτο κύμα (της πανδημίας)

Ο Αρκουμανέας ψεύδεται, ενώ και το ΚΙΝ.ΑΛ. ζητά τα πρακτικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Τελικά, ίσως να μην απέχει από την πραγματικότητα η έκφραση που χρησιμοποιείται κατά κόρον τους τελευταίους μήνες: «Από τύχη ζούμε».

Η αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση έχει ακολουθήσει δύο φάσεις: η πρώτη κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, όπου βλέποντας την καταστροφή που αντιμετώπιζαν οι γειτονικές μας χώρες έσπευσε και εφήρμοσε το πρώτο lockdown και η δεύτερη φάση, αυτή της καταστροφής, μετά το πρώτο κύμα.

Ο,τι κέρδισε πέρυσι την άνοιξη το πέταξε στα σκουπίδια, γιατί δεν εκμεταλλεύθηκε το απόθεμα χρόνου που της έδωσε η ελληνική κοινωνία, με την απόλυτη πειθάρχηση στο πρώτο λοκντάουν.

  • Έπρεπε να ενισχύσει το ΕΣΥ και δεν το έκανε.
  • Έπρεπε να φροντίσει να τονώσει την αγορά και δεν το έκανε.

Φτάσαμε στο καταστροφικό άνοιγμα του τουρισμού χωρίς κανόνες και στη συνέχεια, η αυτοθαυμαζόμενη κυβέρνηση άρχισε το παραμύθι του εμβολίου, με τους υπουργούς να βγαίνουν στην τηλεόραση και να πλειοδοτούν στις υπερβολές για τα εκατομμύρια εμβόλια που θα έφταναν στην Ελλάδα.

Ήρθε το δεύτερο κύμα της πανδημίας και μέσα σε δύο μήνες χάθηκαν περισσότερες από 5.000 ζωές, θυσία στις υποδομές που δεν φρόντισε να υπάρχουν η κυβέρνηση και τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις των υπουργών, στις γκάφες και στην αδυναμία τους να διαχειριστούν ουσιαστικά την κρίση που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει η χώρα.

Εξακολούθησαν να αυτοθαυμάζονται και να «πουσάρουν» το παραμύθι με τα εμβόλια, μέχρι που η πραγματικότητα τους ξεμπρόστιασε.

Τα εμβόλια δεν έφτασαν στους αριθμούς που έλεγαν και βρέθηκαν εκτεθειμένοι να ακολουθούν την αποτυχημένη διοίκηση της Ε.Ε., την ώρα που οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης προχωρούσαν σε διακρατικές συμφωνίες. Και, την περασμένη Τρίτη, ο «ανέμελος» της Πάρνηθας και της Ικαρίας ανακοίνωσε νέο λοκντάουν, σε μια χώρα η οποία βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση τις τελευταίες 95 ημέρες, από τις 7 Νοεμβρίου 2020.

Ανακοίνωσε νέο λοκντάουν χωρίς να τελειώσει ποτέ το προηγούμενο, γιατί, δυστυχώς για την Ελλάδα, το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι προ των πυλών. Και, για μια ακόμη φορά, αυτή η χώρα κατευθύνεται «χύμα στο τρίτο κύμα».

Ο Αρκουμανέας ψεύδεται, ενώ και το ΚΙΝ.ΑΛ. ζητά τα πρακτικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας. Κι όμως, μέσα σε αυτόν τον χρόνο, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν κατάφεραν να ενισχύσουν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και να αποσυμφορήσουν τα νοσοκομεία. Δεν αύξησαν στην πραγματικότητα και όχι στα χαρτιά και τα λόγια, τον αριθμό των ΜΕΘ και του εξειδικευμένου ιατρονοσοκομειακού προσωπικού. Όλα λάθος.

Αυτή η συνταγή που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση έχει αποτύχει, αλλά εξακολουθεί να εφαρμόζει την ίδια. Όπως εξακολουθεί να «μαγειρεύει» τα στοιχεία κατά πώς τη βολεύει. Πάλι πανηγυρίζει με ψεύτικα στοιχεία, που έχει στήσει εδώ και περίπου έναν μήνα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, αυτή τη φορά σχετικά με την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού!

nb keimeno arkoumaneas

Ο λόγος που γίνεται όλο αυτό, είναι το ντόμινο εξελίξεων που έφεραν οι αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για το διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τον ΕΟΔΥ και τον Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες ότι η ιχνηλάτηση λειτουργεί κανονικά, παρουσιάζεται αλλοιωμένο το ποσοστό, με την πεποίθηση ότι η προσοχή όλων στρέφεται μόνο σε αυτό και όχι στον απόλυτο αριθμό και στο αν υπάρχει αντιστοιχία.

Μόνο που όλα αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια μας! Ούτε καν στα κρυφά, όπως οι προηγούμενες παλινωδίες του ΕΟΔΥ. Από αφέλεια; Από απύθμενο θράσος; Σε κάθε περίπτωση, η καθημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ ψεύδεται εδώ και σχεδόν έναν μήνα, και είναι υπόλογοι τόσο ο οργανισμός όσο και ο ίδιος ο επικεφαλής του Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Αυτή η αποκάλυψη έγινε από τη «δημοκρατία» την Παρασκευή, την ίδια ημέρα που το ΚΙΝ.ΑΛ. ζήτησε από την κυβέρνηση να προσκομίσει ο υπουργός Υγείας στη Βουλή τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στις 5 και τις 9 Φεβρουαρίου, οπότε ελήφθη η «αιφνίδια απόφαση για λοκντάουν».

Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς και Βασίλης Κεγκέρογλου σημειώνουν ότι προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι η εν λόγω απόφαση ελήφθη μόλις έξι ημέρες μετά την τακτική συνεδρίαση των ειδικών. «Κατά τη συγκεκριμένη τακτική συνεδρίαση, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων υποτίθεται ότι αξιολόγησε αφενός τα μέχρι τότε επιδημιολογικά δεδομένα, αφετέρου τις προβλέψεις για την εξέλιξη της επιδημίας». Άραγε, τι άλλαξε μέσα σε λίγα 24ωρα;

Τώρα, αν θα λάβουν απάντηση οι βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ.; Μάλλον όχι, γιατί τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις της επιτροπής τα ζητούν εδώ και καιρό όλα τα κόμματα της Βουλής, αλλά δεν τα βλέπουν. Το πρόβλημα με αυτά τα πρακτικά (αν κρατούνται τελικά) είναι ότι, αν δημοσιευθούν, θα μάθει η κοινή γνώμη τι ακριβώς υποστηρίζει καθένας στην επιτροπή λοιμωξιολόγων και αν αυτή η επιτροπή λειτουργεί απλώς και μόνο για να νομιμοποιεί τις ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης.

Άλλωστε, στην τελευταία δραματική οκτάωρη συνεδρίαση της Παρασκευής 4ης Φεβρουαρίου, οι διαφωνίες έφτασαν λίγο πριν από το σημείο της έκρηξης. Πόσοι από την επιτροπή στηρίζουν τα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση; Δύσκολο να το μάθουμε, γιατί η κυβέρνηση στοχοποιεί πλέον όσους κάνουν δηλώσεις που δεν τη «βολεύουν».

Έτσι, για δύο συνεχείς ημέρες, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη άφησε σαφείς αιχμές κατά των πάλαι ποτέ λατρεμένων της κυβέρνησης επιστημόνων για τις διαφορετικές θέσεις που εκφράζουν στις δημόσιες παρεμβάσεις τους. Κοινώς, «έβαλε πάγο» στους διαφωνούντες. Υπάρχουν πάντως επιστήμονες, όπως η Αθηνά Λινού, η οποία χαρακτήρισε λάθος το κλείσιμο των ανθρώπων στα σπίτια τους, ενώ θα πρέπει να ενθαρρύνονται να κυκλοφορούν και να περπατάνε στα πάρκα ή στην ύπαιθρο, χωρίς όμως να συνωστίζονται, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται στα όριά τους, με την ΠΟΕΔΗΝ να ανακοινώνει ότι στην Αττική η πληρότητα στις απλές κλίνες Covid-19 πλησιάζει στο 100%, ενώ στις ΜΕΘ, μέχρι την Παρασκευή, το ποσοστό έφτανε στο 80%.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε, επιτέλους, να προχωρήσει στη μαζική δωρεάν διενέργεια τεστ στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα. Αργά το σκέφτηκαν, και είναι ημίμετρο, καθώς τα τεστ θα έπρεπε να είναι δωρεάν για όλους.

Στοχευμένα τεστ, επιδημιολογική επιτήρηση και όχι επικοινωνιακή διαχείριση και «τυφλά» λοκντάουν.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ