Έτοιμο το πρώτο μη επανδρωμένο τουρκικό πλοίο με όνειρα περί «Γαλάζιας Πατρίδας» (video)

Η Τουρκία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της κατασκευής του πρώτου μη επανδρωμένου πλοίου της, ονόματι ULAQ

Must Read

Τη στιγμή που στην Ελλάδα αναδύονται και πάλι οι κατευναστικές προς την Τουρκία απόψεις, οι γείτονες συνεχίζουν να εμπλουτίζουν τις επιλογές τους για προκλήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο με μη επανδρωμένα πλοία, ενώ ταυτόχρονα δεν χάνουν ευκαιρία να υπενθυμίζουν τα… σχέδιά τους για τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Συγκεκριμένα, στην Τουρκία ανακοινώθηκαν η ολοκλήρωση της κατασκευής του πρώτου μη επανδρωμένου πλοίου της, ονόματι ULAQ και η έναρξη των θαλάσσιων δοκιμών που θα ολοκληρωθούν εντός του πρώτου τριμήνου του 2021 (με καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα που είχε αρχικά ανακοινωθεί), για να ακολουθήσουν δοκιμές με πραγματικά πυρά.

Φυσικά, η ανακοίνωση αυτή συνοδεύτηκε από διαβεβαιώσεις για την υπηρέτηση του οράματος της Γαλάζιας Πατρίδας και της προστασίας της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της γείτονος.

https://youtu.be/FHOri5og94s

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, που δημοσίευσαν τουρκικές αμυντικού ενδιαφέροντος ιστοσελίδες, ο γενικός διευθυντής του ναυπηγείου Ares Ουτκού Αλάντς και ο γενικός διευθυντής της αμυντικής Meteksan Σελτζούκ Αλπαρσλάν γνωστοποίησαν την ολοκλήρωση του πρώτου οπλισμένου μη επανδρωμένου σκάφους της Τουρκίας ULAQ και την έναρξη των δοκιμών.

Οι συγκεκριμένοι αξιωματούχοι δεν έχασαν την ευκαιρία να τονίσουν ότι το συγκεκριμένο μέσο -το οποίο, όμως, ειδικοί συμφωνούν ότι θέλει ακόμη αρκετή δουλειά για να γίνει επιχειρησιακό- ξεκινά τις δοκιμές του στη θάλασσα, σημειώνοντας ότι «η χώρα μας υπερασπίζεται τη Γαλάζια Πατρίδα, καθώς η θάλασσα μας περιβάλλει από τρεις πλευρές. Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της προστασίας της θαλάσσιας υφαλοκρηπίδας μας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης».

«Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκινήσαμε, μαζί με δύο ιδιωτικές εταιρίες το έργο ULAQ με πλήρεις επενδύσεις σε μετοχές, δίνοντας προτεραιότητα στα εθνικά μας συμφέροντα και συνεχίζουμε τις εντατικές δραστηριότητές μας. Γνωρίζοντας ότι αυτό αποτελεί παράδειγμα για την αμυντική βιομηχανία, συνεχίζουμε τη δουλειά μας μέρα και νύχτα, καθώς και τη σπουδαία συνεργασία μας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι ιδιωτικές εταιρίες που ανέπτυξαν το σύστημα φρόντισαν πάντως να ευχαριστήσουν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας για την υποστήριξή του από την έναρξη του εγχειρήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες εταιρίες ελπίζουν σε εξαγωγές του συγκεκριμένου οχήματος στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This