Το μεγάλο παράπονο του χαροκαμένου Ανδρέα Γιακουμάκη πριν τη δίκη των «σκληρών» Κρητικών

«Εξι χρόνια παλεύουμε με μια απουσία»

Must Read

Έξι χρόνια μετά τον φρικτό θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη και περίπου ενάμιση χρόνο μετά την καταδίκη των οκτώ από τους εννέα «σκληρούς» Κρητικούς που κατηγορήθηκαν ότι υπέβαλλαν σε φρικτά βασανιστήρια τον άτυχο 20χρονο κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ο χαροκαμένος πατέρας του αδικοχαμένου Ρεθυμνιώτη εξέφρασε το μεγάλο παράπονο της οικογένειας.

Ο Ανδρέας Γιακουμάκης, με αφορμή τη δίκη που αναμένεται γίνει σε δεύτερο βαθμό, είπε ότι όλα αυτά τα χρόνια εκείνος και η σύζυγός του παλεύουν με μια απουσία. «Αυτή τη στιγμή καθόμαστε με τη Μαρία και συζητάμε για τα έξι χρόνια που παλεύουμε» είπε στο zarpanews.gr: «Εξι χρόνια παλεύουμε με μια απουσία. Και κάθε φορά όλο αυτό που ζούμε είναι και πιο έντονο. Μας βασανίζουν πάρα πολύ αυτά τα πράγματα. Τώρα, μας έστειλαν και τα χαρτιά για το δικαστήριο. Απ’ ό,τι φαίνεται, δεν θα γίνει λόγω κορονοϊού. Αν γίνει, πάντως, εννοείται ότι θα πάμε. Πάντα πηγαίνουμε. Αυτό το δρομολόγιο το ξέρω λες και πάω από τους Αρμένους στο Ρέθυμνο» είπε ο κ. Γιακουμάκης.

«Εμείς παλεύουμε έξι χρόνια με τις λέξεις. Δηλαδή, ξαφνικά, σοβαρές λέξεις πήγαν να τις κάνουν ίσια. Δεν γίνεται να ακούς 5-6 χρόνια μετά πράγματα για τον Βαγγέλη μας και αυτοί να σου λένε “φίλοι” και να σου λένε “αστεία” – δεν τα δέχομαι αυτά τα πράγματα πλέον και, αν πηγαίνουμε στο δικαστήριο, για τον λόγο αυτόν πηγαίνουμε» πρόσθεσε ο Ανδρέας Γιακουμάκης.

Αξιοπρεπής και ακούραστος

Ο πατέρας του Βαγγέλη, ο οποίος από το 2015 έως το 2019 πηγαινοερχόταν ακούραστος, σιωπηλός και αξιοπρεπής από την Κρήτη στα Ιωάννινα για να δίνει το «παρών» σε όλες τις ακροαματικές διαδικασίες, αναφέρθηκε με θλίψη στο γεγονός ότι ο γιος του δεν τους είχε μιλήσει για ό,τι τον απασχολούσε. «Ο Βαγγέλης μας, δυστυχώς, ούτε μας μίλησε ούτε μίλησε σε κανέναν. Αλλά τελικά αυτή η σιωπή έκανε μεγάλο θόρυβο. Κατάλαβαν πολλοί άνθρωποι τι ήθελε να πει. Παρόλο που κάποια στιγμή πήγαν να ρίξουν ευθύνες σε μας. Αυτά μας πνίγουν και μας πνίξανε. Το άδικο είναι που σε πνίγει…»

Υπενθυμίζεται ότι, τον Ιούνιο του 2016, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων έκρινε ενόχους τους οκτώ από τους εννέα κατηγορουμένους για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού και κατά μόνας, κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σημειώνεται πως κρίθηκαν ένοχοι για τα 21 από τα 23 αδικήματα, αφού αθωώθηκαν για το περιστατικό όπου κρέμασαν τον Βαγγέλη έξω από το παράθυρο και για το επεισόδιο όπου τον έσπρωξαν στην τζαμαρία!

Το θρίλερ της εξαφάνισης του δευτεροετούς Ρεθυμνιώτη σπουδαστή στις 6 Φεβρουαρίου 2015 είχε διαρκέσει 37 δραματικές ημέρες, ώσπου το πτώμα του βρέθηκε από ένα ζευγάρι σε λασπωμένο χωράφι. Ηταν σε προχωρημένη σήψη και είχε παραμορφωθεί από τις επιθέσεις ζώων, ενώ στον δεξιό καρπό υπήρχε μια βαθιά τομή από μαχαίρι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This