Η «Μήδεια» στην Αττική: Η «άσπρη μέρα» έχει και προβλήματα (βίντεο)

Με προσωπικό ασφαλείας τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, πιθανή αναβολή και των αυριανών εμβολιασμών

Must Read

Μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στα βόρεια της Αττικής, στο οδικό δίκτυο, στις συγκοινωνίες και γενικά σε όλες τις δραστηριότητες έχει προκαλέσει ο χιονιάς της «Μήδειας». Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ανοικτό το ενδεχόμενο να αναβληθούν και οι αυριανοί εμβολιασμοί.

Τα προβλήματα στην υδροδότηση και ηλεκτροδότηση, κυρίως στη Βόρεια και Ανατολική Αττική, που προκάλεσαν οι βλάβες στα ηλεκτροφόρα καλώδια, τα οποία συμπαρέσυραν με την πτώση τους εκατοντάδες δέντρα, αποκαθίστανται με παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Δήμων.

Σύντομα, όμως, επαναλαμβάνονται καθώς η έντονη χιονόπτωση δεν έχει σταματήσει και σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα συνεχιστεί αυξομειούμενη όλη την ημέρα. Το γεγονός αυτό καθιστά προσωρινή κάθε προσπάθεια διάνοιξης των δρόμων από τα ειδικά οχήματα της Περιφέρειας, τα οποία από το πρωί σήμερα έκαναν την εμφάνιση τους στις κεντρικές πλατείες και τους δρόμους της πρωτεύουσας, προκειμένου να διευκολύνουν στοιχειωδώς την κυκλοφορία των οχημάτων. Εκχιονιστικά και αλατιέρες περιδιαβαίνουν στην πλατεία Συντάγματος, στο Κολωνάκι, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και στους κεντρικούς δρόμους Βασ. Όλγας, Βασ. Σοφίας και σε άλλους με κατεύθυνση τα νοσοκομεία, όπου κλήθηκαν, και επιχειρούν.

«Στόχος μας είναι να κρατήσουμε ανοιχτές τις διόδους προς τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας και άλλα καίριας σημασίας κτίρια ,για τις επείγουσες περιπτώσεις», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος όλη τη νύχτα ήταν «επί ποδός» συμμετέχοντας στη γενική προσπάθεια αποχιονισμού και διάνοιξης του οδικού δικτύου.

«Δώσαμε μεγάλο αγώνα και κρατήσαμε ανοιχτούς όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες: Συγγρού, Κηφισίας, Μεσογείων, Κατεχάκη κ.α. Επίσης, ρίξαμε πάνω από 5000 τόνους αλάτι και άλλους τόσους χθες», συνεχίζει επισημαίνοντας ότι «καλό θα είναι οι οδηγοί να έχουν μαζί τους αλυσίδες». Η χρήση των αλυσίδων, διευκρινίζει, ίσως χρειαστεί, καθώς η συνεχιζόμενη σφοδρότητα του χιονιά , κατά τη διάρκεια της ημέρας σε συνδυασμό με την πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ίσως δημιουργήσει παγετό και κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ωστόσο ο παγετός και η ολισθηρότητα που προκαλεί, προσθέτει ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΙΣΑ, εγκυμονεί υψηλό κίνδυνο πτώσης των πολιτών και πρόκληση καταγμάτων, ιδιαίτερα επικίνδυνων στις μεγάλες ηλικίας».

Το μήνυμα της ημέρας όπως υπογραμμίζει είναι η έκκληση -σύσταση προς τους πολίτες της Αττικής να μην κυκλοφορούν τις επόμενες ώρες για την ασφάλειά τους. «Να μη μετακινηθεί κανένας. Να παραμείνει όπου και εάν βρίσκεται. Υπάρχει υψηλός κίνδυνος ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Η έντονη χιονόπτωση τις επόμενες ώρες δημιουργεί αυξημένη επικινδυνότητα διολίσθησης με συνέπεια την πτώση με ενδεχόμενο κάταγμα, ιδιαίτερα κρίσιμο -όπως έχει αποδειχθεί- για την πορεία της υγείας των ηλικιωμένων συμπολιτών μας».

Για δεύτερη ημέρα χωρίς ρεύμα στο δήμο Διονύσου

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στις περισσότερες περιοχές του δήμου Διονύσου, καθώς παραμένουν για δεύτερη ημέρα χωρίς ρεύμα.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης οφείλεται κυρίως σε δέντρα, που δεν αντέχουν από το βάρος του χιονιού και πέφτουν ή γέρνουν πάνω σε καλώδια. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ δουλεύουν ακατάπαυστα και σήμερα, όμως σε αρκετές περιπτώσεις επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση και μετά από κάποια ώρα, διακόπτεται πάλι από μια νέα πτώση δέντρου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, τόνισε ότι είναι περισσότερα από 250 τα δέντρα που έχουν πέσει και πως είναι εκατοντάδες οι οικογένειες που μένουν χωρίς ρεύμα για δεύτερο 24ωρο και με τέτοιες συνθήκες. Οι βλάβες είναι πολλές και τα συνεργεία δεν επαρκούν, ενώ επισήμανε και τον κίνδυνο να υπάρξουν πλέον διακοπές και στην υδροδότηση.

Από εκεί και πέρα, τα μηχανήματα του δήμου εργάστηκαν πυρετωδώς όλη τη νύχτα και συνεχίζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και προς το παρόν έχουν καταφέρει να κρατήσουν ανοιχτή τη λ. Διονύσου και το κεντρικό οδικό δίκτυο.

Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ: Με προσωπικό ασφάλειας και μόνο για επείγοντα περιστατικά

Όλα τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στο νομό Αττικής παρέμειναν κλειστά έως τις 10:00, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν και δυσχεραίνουν την προσέλευση, τόσο των εργαζομένων όσο και των ασφαλισμένων.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από τον Οργανισμό, τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ μετά τις 10 το πρωί λειτουργούν κανονικά με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Δήμαρχος Αμαρουσίου: «Δίνουμε μάχη με τον χιονιά»

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται ολόκληρη η Αττική, λόγω της επέλασης της «Μήδειας», στα λευκά έχει ντυθεί και ο δήμος Αμαρουσίου. Και αν για τα παιδιά το χιόνι είναι παιχνίδι και χαρά, για τη δημοτική Αρχή είναι μια διαρκής προσπάθεια, ώστε να κρατηθεί η πόλη ανοιχτή και λειτουργική.

«Δίνουμε μάχη με τον χιονιά», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και συνεχίζει: «Ολόκληρος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του δήμου βρίσκεται στο πόδι για την αντιμετώπιση της κατάστασης, τα συνεργεία είναι στους δρόμους και επιχειρούν διαρκώς και προς το παρόν έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε τους δρόμους ανοιχτούς. Ρίχνουμε αλάτι συνεχώς, όμως με τη συνεχή χιονόπτωση, μετά από μία ώρα μπορεί να χρειαστεί να ξαναρίξουμε. Από τη 1:30 τη νύχτα καθαρίζουμε διαρκώς όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο. Τα συνεργεία είναι σε 24ωρη βάση επί ποδός. Οι άνθρωποι του δήμου δίνουν όλη τη νύχτα κανονική μάχη και το ίδιο θα κάνουν και κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Σχετικά με την κατάσταση στους δρόμους, ο κ. Αμπατζόγλου σημειώνει: «Αυτή τη στιγμή έχουμε κρατήσει μαζί με την Περιφέρεια την Κηφισίας ανοιχτή, αλλά και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και αυτό θα προσπαθήσουμε όλη την ημέρα. Θέλουμε να κρατήσουμε ανοιχτό και τον δρόμο για το Σισμανόγλειο και φυσικά για το Κέντρο της Helexpo. Υπάρχουν και τα συνεργεία που δουλεύουν για τα δέντρα. Έχουμε πτώση τεσσάρων δέντρων στον δήμο και ήδη επιχειρούμε για την απομάκρυνσή τους, αν και δημιουργούνται πολλές δυσκολίες με τον αέρα και τον χιονιά».

Ο δήμος έχει ορίσει και θερμαινόμενο χώρο, στο κέντρο της πόλης, κοντά στον σταθμό του Ηλεκτρικού, για όποιον έχει ανάγκη και αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται εκεί δύο άνθρωποι.

«Θα είναι δύσκολο και το επόμενο διήμερο, γιατί μετά το χιόνι θα ακολουθήσει ο πάγος. Το χιόνι είναι φιλικό, όμως ο πάγος είναι επικίνδυνος και θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσοχή. Τα συνεργεία μας δεν θα σταματήσουν να επιχειρούν», τονίζει ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Προβλήματα στην κυκλοφορία του τραμ

Λόγω πτώσης δέντρων και κλαδιών στο δίκτυο του Τραμ, τα δρομολόγια για λόγους ασφαλείας πραγματοποιούνται μόνο στο παραλιακό τμήμα ΣΕΦ-ΒΟΥΛΑ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην νέα Αθηνών- Κορίνθου, με αλυσίδες τα ΙΧ και απαγόρευση φορτηγών στη Λ. Αθηνών

Αποκαταστάθηκε από τις 09.00 το πρωί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, όπου είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών ενώ τα ΙΧ κινούνταν με αλυσίδες, μετά τα διόδια Ελευσίνας.

Αυτή την ώρα όλα τα οχήματα κινούνται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει και εντάθηκε στην λεωφόρο Αθηνών.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, στις 10.00 απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, ενώ τα ΙΧ κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες από την ΒΙΑΜΑΞ μέχρι τα ΕΛΠΕ, στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς και από τα ΕΛΠΕ έως την συμβολή με την λεωφόρο Κηφισού, προς Αθήνα.

ΠΕΝΕΝ: Καθολική απαγόρευση εργασιών στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών

«Η επιδείνωση των καιρικών φαινομένων σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την χώρα επιβάλλουν την άμεση και επείγουσα παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών του υπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου να απαγορευτούν όλες οι εργασίες στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, περιλαμβανομένων και των γκαράζ (χρωματισμοί, ματσακόνι, συντήρηση), για την προστασία της υγείας των Ναυτεργατών», αναφέρει σε σνακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Προσθέτει, επίσης, ότι «για τον σκοπό αυτό οι ναυτιλιακές εταιρίες πρέπει να αποστείλουν σχετική εγκύκλιο στα πλοία προκειμένου να υπάρξει σταματήσει οποιαδήποτε εργασία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This