Κλαυσίγελος αποφάσεων για το κυνήγι με νομικά κενά και κυρώσεις κατά κυνηγών

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος καυτηριάζει την ανακοίνωση Χαρδαλιά για τη θήρα αγριόχοιρου στη Θράκη

Must Read

Σοβαρά ερωτήματα προκάλεσε η ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά για τη θήρα του αγριόχοιρου μόνο στη Θράκη, που επιβεβαιώνει άλλη μία φορά την αντικυνηγετική στάση της κυβέρνησης, παρά τη συνεχιζόμενη και αδικαιολόγητη απαγόρευση μετακίνησης των κυνηγών, ακόμα και εντός νομού.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι θα επιτρέπεται η θήρα αγριόχοιρου εντός κάθε νομού της Θράκης, μια διατύπωση που έχει πολλά νομικά και διοικητικά κενά. Φαίνεται ως μια βιαστική διατύπωση που έδωσε την ευκαιρία στον κ. Χαρδαλιά να ανακοινώσει και κυρώσεις κατά των κυνηγών, από τους οποίους ζητεί να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της αφρικανικής πανώλης.

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΚΣΕ) έβγαλε ανακοίνωση για τις αβάσιμες θέσεις του κ. Χαρδαλιά, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Αν η αγανάκτηση και η οργή των κυνηγών δεν είχαν φτάσει στο κατακόρυφο, οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το κυνήγι θα ήταν… μόνο για γέλια! Με τις δηλώσεις που έκανε πριν από λίγη ώρα ο κ. Χαρδαλιάς, η κυβέρνηση δεν εμμένει μόνο στα σφάλματα και στα λάθη της, αλλά καλεί στην ουσία τους κυνηγούς των νομών Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης… να παρανομήσουν.

Έχει λήξει

»Κανείς δεν είπε στον λαλίστατο κ. Χαρδαλιά ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα ρυθμιστική απόφαση θήρας, το κυνήγι του αγριόχοιρου έχει λήξει από χθες 20 Ιανουαρίου;

  • Πώς, λοιπόν, επιτρέπει προφορικά και διά της τηλεοράσεως ο κ. Χαρδαλιάς το κυνήγι του αγριόχοιρου σε τρεις νομούς, όταν το θεσμικό πλαίσιο και οι κείμενες διατάξεις το απαγορεύουν;
  • Ποιος εξουσιοδότησε τον κ. Χαρδαλιά να επιμηκύνει καταπώς θέλει και όπου θέλει την περίοδο κυνηγίου ενός συγκεκριμένου θηραματικού είδους, χωρίς το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος να έχει τροποποιήσει ή εκδώσει σχετική ρυθμιστική διάταξη;
  • Από πού αντλεί η κυβέρνηση τη νομιμοποίηση να εξαγγέλλει διοικητικές ποινές αφαίρεσης των αδειών θήρας για αδικήματα που ούτε καν περιέχονται στο ρυθμιστικό πλαίσιο του κυνηγίου;

Όσον αφορά το κυνήγι, για εμάς είναι σαφές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης και πανικού! Η ΚΣΕ και οι 180.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί δεν έχουν πλέον την υπομονή να περιμένουν τους υπουργούς… να συνεννοηθούν μεταξύ τους!»

Και η ανακοίνωση της ΚΣΕ καταλήγει: «Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της συνομοσπονδίας θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να προσβάλουν και να ακυρώσουν όλο αυτό το απίστευτο κυβερνητικό αλαλούμ, που για διάστημα τριών μηνών μάς περιφρονεί και μας μειώνει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This