Lockdown στην Αττική: Επί τάπητος η επταήμερη παράταση – Πώς… βοήθησε η «Μήδεια» την πανδημία (video)

Η «Μήδεια» περιόρισε τις μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι και άρα και τις επαφές.

Must Read

Και ενώ το lockdown στην Αττική ισχύει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν παράταση, καθώς ήδη η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι οριακή, αφού απομένουν μόλις 23 κενές κλίνες!

Ειδικοί και λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι, υγειονομικά θα ήταν ασφαλές να οδηγηθούμε σε παράταση του lockdown, καθώς πλησιάζουν οι ημέρες που θα παρατηρηθεί αύξηση των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων πριν την απόφαση για επιβολή locdkown στην Αττική.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, είπε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΙ, «υγειονομικά θα ήταν ασφαλές να πάμε σε παράταση του lockdown». Τόνισε «πως τα νοσοκομεία και οι μεταλλάξεις θα κρίνουν το lockdown». Ενώ ευχήθηκε «να είναι το τελευταίο lockdown».

Παράλληλα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ , κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκτίμησε ότι «το lockdown θα πάρει παράταση μιας εβδομάδας», καθώς οι οι διασωληνωμένοι έχουν αυξηθεί. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «το ιικό φορτίο είναι σταθερό, και από αύριο θα φαίνονται τα αποτελέσματα του Lockdown».

Πώς βοήθησε η κακοκαιρία στη μη εξάπλωση του κορονοϊού 

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», σημείωσε πως «η Μήδεια βοήθησε λίγο», αφού πέραν της ψυχικής ανάτασης που πρόσφερε μετά από τόση κλεισούρα και εξαιρουμένων των προβλημάτων που δημιούργησε σε πολλούς ανθρώπους, περιόρισε τις μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι και άρα και τις επαφές.

Για το αν υπάρχει πιθανότητα παράτασης του lockdown απάντησε, «εξαρτάται από το πόσο θα αποδώσει αυτό το lockdown, που εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας».

Τι αναμένεται να γίνει

Τις τελευταίες ώρες, μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, γιατροί σε νοσοκομεία αλλά και πολλοί επιστήμονες, επιμένουν ότι το άνοιγμα της οικονομίας θα δημιουργήσει πρόβλημα στην υγεία των πολίτων, αφού η πορεία του εμβολιασμού δεν είναι σταθερή, και έχει και πολλά σημεία αμφισβήτησης από την πλευρά της πρόθεσης  εμβολιασμού. 

Την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για την Αττική 538 νέες μολύνσεις εκ των οποίων οι 170 βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Τα κρούσματα σε όλη την επικράτεια έφτασαν τα 1.121 με την αύξηση να είναι σχετικά αναμενόμενη σε σχέση με τα προηγούμενα τρία 24ωρα καθώς διενεργήθηκε και μεγαλύτερος αριθμός ελέγχων, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες φτάνοντας τους 309 (66.7% άνδρες). Σημειώνεται ότι η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη, ενώ τo 87.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This