«Μήδεια»: Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ προειδοποιούσαν από τις 12 Φεβρουαρίου για τα προβλήματα

Επιστολή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από τις 12 Φεβρουαρίου στους αδρά αμειβόμενους διευθύνοντες συμβούλους της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ

Must Read

Από την περασμένη Παρασκευή έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ για την κακοκαιρία «Μήδεια» που όλοι, πλην της κυβέρνησης, γνώριζαν ότι θα χτυπήσει με σφοδρότητα.

Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από τις 12 Φεβρουαρίου στους αδρά αμειβόμενους διευθύνοντες συμβούλους της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ, «οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και οι εκτιμήσεις των ειδικών προειδοποιούν για ένα έντονο κύμα κακοκαιρίας, που αναμένεται να πλήξει ολόκληρη τη χώρα μέσα στις επόμενες μέρες».

Στην επιστολή επισημαίνουν χαρακτηριστικά:

«Όπως γνωρίζετε, κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων δημιουργούνται προβλήματα -και μερικές φορές πολύ σοβαρά- σε βασικές υποδομές, όπως αυτές του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας μας (καταιγίδα “Ιανός”, καταστροφές 2019 στη Χαλκιδική κ.ά.).

Για τον λόγο αυτό ελπίζουμε πως έχετε κάνει τον απαιτούμενο σχεδιασμό και θα θέσετε σε αυξημένη ετοιμότητα τις μονάδες και τα συνεργεία που απαιτούνται, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα και κατ’ επέκταση η ταλαιπωρία των καταναλωτών».

Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι η «αποψίλωση» του προσωπικού των τριών εταιριών καθιστά το εγχείρημα δύσκολο, σημειώνοντας ότι «η ταχύτητα αντιμετώπισης των βλαβών συναρτάται με τις δυνατότητες επάνδρωσης μονάδων και συνεργείων που σήμερα υπολείπονται των πραγματικών αναγκών και των κανόνων ασφαλείας, γεγονός που πρέπει να αντιμετωπίσουν άμεσα, με τις απαραίτητες προσλήψεις, οι διοικήσεις των ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This