Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ

Υπήρξε, μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής των Ελλήνων «Γιατρών Του Κόσμου»

Must Read

Έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη ο γιατρός Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ διετέλεσε αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ) επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Λαϊκό Νοσοκομείο και υπήρξε ιδρυτής και επί σειρά ετών πρόεδρος των Ελλήνων «Γιατρών Του Κόσμου», με σημαντική εμπειρία σε πολλές αποστολές ιατρικής αρωγής σε χώρες του τρίτου κόσμου ή σε μεγάλες ανθρωπιστικές κρίσεις και καταστροφές.

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: «Με βαθιά λύπη αποχαιρετούμε τον καθηγητή Ιατρικής Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ. Σε όλη του τη ζωή υπήρξε ο γιατρός των φτωχών και των αδυνάτων όπου γης. Επί χρόνια πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου δίδαξε με το παράδειγμά του τι θα πει ανθρωπισμός, αλληλεγγύη και αυτοθυσία. Ανέλαβε ως πρόεδρος στο ΚΕΕΛΠΝΟ σε μια δύσκολη στιγμή για το Κέντρο και κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για την ανάταξη της αξιοπιστίας του και την ανάκτηση της επιχειρησιακής του ετοιμότητας. Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This