Γηροκομείο Βόλου: Καταγγελίες για εμβολιασμούς ατόμων εκτός λίστας

Κλιμάκιο επιθεωρητών - ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας θα διερευνήσει το θέμα

Must Read

Στο «μικροσκόπιο» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) μπαίνουν οι καταγγελίες σχετικά με εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού εκτός σειράς στο Γηροκομείο Βόλου.

Κλιμάκιο επιθεωρητών – ελεγκτών της ανεξάρτητης αρχής μεταβαίνει στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας για επιτόπιο έλεγχο, προκειμένου να διαπιστώσει εάν ευσταθούν οι καταγγελίες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, εμβολιάστηκαν άτομα εκτός λίστας, ενώ επτά δόσεις εμβολίων πήγαν χαμένες κατά τη διάρκεια της δεύτερης δόσης των εμβολιασμών.

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου Παύλος Πάνος μίλησε στο magnesianews.gr για το θέμα, τονίζοντας από την πλευρά του πως «το θέμα είναι ότι χάνονται εμβόλια και όχι ποιοι εμβολιάζονται».

«Στον πρώτο εμβολιασμό πήγαν χαμένα οχτώ εμβόλια, καθώς τρεις ηλικιωμένοι αρνήθηκαν να κάνουν, δύο είχαν πυρετό, ένας ήταν επικείμενη εισαγωγή, άλλοι δύο έφυγαν από τη ζωή, ένα μέλος του ΔΣ ήταν στην Αθήνα αποκλεισμένος και η φυσικοθεραπεύτρια είχε αλλεργία και δεν έκανε το εμβόλιο. Αυτά τα εμβόλια λοιπόν, την πρώτη φορά δεν έγιναν και πήγαν χαμένα», εξήγησε ο κ. Πάνος.

Στις 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη δόση του εμβολίου και ενώ η ανακοίνωση της Διοίκησης ανέφερε πως 96 ηλικιωμένοι και 15 άτομα από τους εργαζόμενους και την διοίκηση εμβολιάστηκαν, έγιναν διάφορα παράπονα από συγγενείς ηλικιωμένων, πως εντόπισαν την ημέρα του εμβολιασμού άτομα εκτός Γηροκομείου, που μάλιστα εργάζονται στην εφορία, να βρίσκονται στο Ίδρυμα και να κάνουν κανονικά το εμβόλιο.

«Στον δεύτερο εμβολιασμό βρέθηκε και εμβολιάστηκε ένα άτομο εκτός λίστας, μιας και περίσσεψαν οκτώ δόσεις εμβολίων, καθώς οι τρεις ηλικιωμένοι συνέχισαν να αρνούνται τον εμβολιασμό, τρεις ήταν εμπύρετοι, ένα μέλος του ΔΣ δεν ήρθε καν στο προγραμματισμένο ραντεβού και ένα άτομο ήταν εγκλωβισμένο λόγω της κακοκαιρίας στην Τσαγκαράδα», είπε ο κ.Πάνος.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This