Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Γηροκομείο Βόλου: Καταγγελίες για εμβολιασμούς ατόμων εκτός λίστας

Κλιμάκιο επιθεωρητών - ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας θα διερευνήσει το θέμα

Στο «μικροσκόπιο» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) μπαίνουν οι καταγγελίες σχετικά με εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού εκτός σειράς στο Γηροκομείο Βόλου.

Κλιμάκιο επιθεωρητών – ελεγκτών της ανεξάρτητης αρχής μεταβαίνει στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας για επιτόπιο έλεγχο, προκειμένου να διαπιστώσει εάν ευσταθούν οι καταγγελίες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, εμβολιάστηκαν άτομα εκτός λίστας, ενώ επτά δόσεις εμβολίων πήγαν χαμένες κατά τη διάρκεια της δεύτερης δόσης των εμβολιασμών.

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου Παύλος Πάνος μίλησε στο magnesianews.gr για το θέμα, τονίζοντας από την πλευρά του πως «το θέμα είναι ότι χάνονται εμβόλια και όχι ποιοι εμβολιάζονται».

«Στον πρώτο εμβολιασμό πήγαν χαμένα οχτώ εμβόλια, καθώς τρεις ηλικιωμένοι αρνήθηκαν να κάνουν, δύο είχαν πυρετό, ένας ήταν επικείμενη εισαγωγή, άλλοι δύο έφυγαν από τη ζωή, ένα μέλος του ΔΣ ήταν στην Αθήνα αποκλεισμένος και η φυσικοθεραπεύτρια είχε αλλεργία και δεν έκανε το εμβόλιο. Αυτά τα εμβόλια λοιπόν, την πρώτη φορά δεν έγιναν και πήγαν χαμένα», εξήγησε ο κ. Πάνος.

Στις 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη δόση του εμβολίου και ενώ η ανακοίνωση της Διοίκησης ανέφερε πως 96 ηλικιωμένοι και 15 άτομα από τους εργαζόμενους και την διοίκηση εμβολιάστηκαν, έγιναν διάφορα παράπονα από συγγενείς ηλικιωμένων, πως εντόπισαν την ημέρα του εμβολιασμού άτομα εκτός Γηροκομείου, που μάλιστα εργάζονται στην εφορία, να βρίσκονται στο Ίδρυμα και να κάνουν κανονικά το εμβόλιο.

«Στον δεύτερο εμβολιασμό βρέθηκε και εμβολιάστηκε ένα άτομο εκτός λίστας, μιας και περίσσεψαν οκτώ δόσεις εμβολίων, καθώς οι τρεις ηλικιωμένοι συνέχισαν να αρνούνται τον εμβολιασμό, τρεις ήταν εμπύρετοι, ένα μέλος του ΔΣ δεν ήρθε καν στο προγραμματισμένο ραντεβού και ένα άτομο ήταν εγκλωβισμένο λόγω της κακοκαιρίας στην Τσαγκαράδα», είπε ο κ.Πάνος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ