Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Τελικά Ηθοποιός σημαίνει φως η ψεύτης κα Μενδώνη;

Ένας γονιός απαντά στην Μενδώνη

Είμαι γονιός παιδιού που σπουδάζει στο Εθνικό Θέατρο.

Ήμουν και είμαι περήφανος γι αυτό . Δεν ήξερα τίποτα για την Μενδώνη , δεν ήξερα τίποτα για τον Λιγνάδη, δεν ξέρω τίποτα για τους υπόλοιπους  5-6  καλλιτεχνικούς διευθυντές.   Γνωρίζω όμως ότι ο εκλεκτός αυτός άνθρωπος  που υπηρετεί τον θεσμό, στην προκειμένη η κ. Μενδώνη, πρέπει να είναι ικανότατηγιατί είναι και  κατά το Σύνταγμα υποχρεωμένη να είναι ικανή. Πώς άλλωστε η υπουργός θα μπορούσε να εποπτεύει και να ελέγχει την δράση των διευθυντών της; (Αρθ 41 Συντ).

Είδα την  συνέντευξη της Υπουργού  και κατάλαβα, αν δεν κάνω λάθος:

α) Δεν θα έδινε συνέντευξη επ ‘αυτού, αν δεν είχε κατατεθεί μήνυση . Δηλαδή ας έβγαιναν επώνυμα πολλοί και ας ομολογούσαν.  Χωρίς μήνυση, άφαντη η υπουργός, θα την ψάχναμε.

β) Την πρώτη εβδομάδα των αποκαλύψεων, αδυνατεί να αξιολογήσει , να διασταυρώσει ή να συγκεντρώσει πληροφορίες για την δράση του κυρίου, όπως υποχρεούται από το Σύνταγμα. (Το πώς είναι δική της ευθύνη, όχι δική μου.)

γ) Δεν ενημερώνεται,  γιατί δεν ξέρει πώς . Καταφεύγει  να φωτιστεί  ρωτώντας μόνο τον ίδιο . Αποδεικνύεται  ότι και σε αυτό βαθμολογείται κάτω από τη βάση. Με εξαπάτησε, είπε. Ο ρόλος του και ο ρόλος της. Αυτός πάντως πέτυχε. Η  Μενδώνη πείστηκε και εξέθεσε τον εαυτό της και τον Πρωθυπουργό με τις <<σκοπιμότητες>>.  Ο Λιγνάδης την κέρδισε κατά κράτος.
δ) Αντί αυτογνωσίας και συνειδητοποίησης των μειονεκτημάτων της , συνεχίζει τα λάθη, ρίχνοντας την ευθύνη στηνεπαγγελματική ιδιότητα του δράστη, πράγμα πολύ επικίνδυνο.  Ο Λιγνάδης  ενεργοποίησε «την βαθιά υποκριτική τέχνη του» και έτσι με εξαπάτησε ,  «ΗΘΟΠΟΙΟΣ!!!» .  Ηθοποιός δηλαδή ψεύτης εν γένει ;  Όχι άνθρωπος του πνεύματος και του ήθους;

ε) Ομολογώντας ότι εξαπατήθηκε παραδέχεται την ανικανότητά της να βρίσκεται στη θέση Υπουργού.
στ ) Δεν καταλαβαίνει ότι η αρχική της δήλωση θα μπει στη νομική υπερασπιστική γραμμή του Λιγνάδη. Δεν καταλαβαίνει επίσης ότι δεν έχουμε δικαστική απόφαση για να τον αποκαλεί τώρα επικίνδυνο. Δεν καταλαβαίνει ούτε σε ποια θέση βρίσκεται μήτε τι πρέπει να κάνει, που επίσης αποτελεί απόδειξη της ανικανότητας της.
ζ) Είπε πως οι ηθοποιοί έπρεπε να ξέρουν περισσότερα από εκείνη που στο κάτω κάτω δεν ανήκει στο συνάφι τους. Συνάφι  πέρα από συντεχνία σημαίνει και κοινωνική τάξη . Τι εννοούσε άραγε η υπουργός ;

η) Αγνοεί ότι είναι περιττό να θέσει τον εαυτό της και τις υπηρεσίες του υπουργείου, στη διάθεση της Δικαιοσύνης . Έχουμε οι Έλληνες φροντίσει  η Δικαιοσύνη να μην χρειάζεται  τη σύμφωνη γνώμη ή την προθυμία  καμίας υπουργού.

Σίγουρα  της δόθηκε η ευκαιρία , να δράσει και να γράψει  ιστορία, αλλά δεν την είδε.

Αναγνώστης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ